Έσωσαν τον γάτο που παρέμενε για ώρες αβοήθητος και σοβαρά τραυματισμένος στο Παλαιό Φάληρο Αττικής

Σε σπίτι εθελοντή της φιλοζωικής ομάδας «Γάτες Φλοίσβου» αναρρώνει μετά από δύο κρίσιμα χειρουργεία ο γατούλης που εντοπίστηκε την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 με σοβαρά και εκτεταμένα τραύματα στη στοματική του κοιλότητα και στο πίσω αριστερό του ποδαράκι προφανώς από όχημα σε παραλιακό πεζοδρόμιο του Παλαιού Φαλήρου.

«Δεν χρειάζονται πολλές γνώσεις για να καταλάβεις ότι ένα γατί που κάθεται κουλουριασμένο πάνω σε πεζοδρόμιο της παραλιακής δεν είναι καλά. Πόσα ματιά τον είδαν, δεν θα μάθουμε ποτέ. Ο Λουκούμης, όπως τον ονομάσαμε, ήταν πάνω από 12 ώρες στο ίδιο σημείο» αναφέρουν οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας «Γάτες Φλοίσβου» που τον έσωσαν.

 

 

Ο γάτος σχεδόν αιμόφυρτος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε στην κυριολεξία διαλυμένο το πίσω αριστερό του πόδι διατρέχοντας αυξημένο κίνδυνο ακρωτηριασμού, ενώ το σαγόνι του ήταν σπασμένο κι είχε πάθει κι εξάρθρωση. Αμέσως του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια χειρουργήθηκε αρχικά στο σαγόνι. Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ο γάτος υποβλήθηκε σε ορθοπεδικό χειρουργείο, στο οποίο έγινε εξωτερική οστεοσύνθεση για να αποκατασταθεί το σμπαραλιασμένο κόκκαλο του ποδιού του.

«Ο Λουκούμης έφαγε χθες για πρώτη φορά λίγο μόνος του! Μεταφέρθηκε σε σπίτι φιλοξενίας και ελπίζουμε ότι μέρα με τη μέρα θα είναι και καλύτερα. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα περιορισμού και μετά θα δούμε πάλι την εξέλιξη του ποδιού του. Οι εξετάσεις που του έγιναν βγήκαν καλές, εκτός από τον χαμηλό αιματοκρίτη, που είναι όμως φυσιολογικό για όλο αυτό που πέρασε. O Λουκούμης το παλεύει και φυσικά και εμείς μαζί του. Συνεχίστε τις θετικές σκέψεις!» αναφέρουν οι εθελοντές φιλοζωικής ομάδας «Γάτες Φλοίσβου».

 

 

Εάν επιθυμείτε να συμβάλετε στα έξοδα του Λουκούμη μπορείτε να επικοινωνήσετε με την φιλοζωική ομάδα «Γάτες Φλοίσβου» αφήνοντας μήνυμα στη σελίδα της στο facebook ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]