Έσωσαν τον γέρικο τυφλό σκύλο που ζούσε στην πόλη της Καρδίτσας

Ένα γέρικο και τυφλό σκυλί σε άθλια κατάσταση βρήκαν να περιφέρεται εμφανώς υποσιτισμένο στην πόλη της Καρδίτσας, η Ερμιόνη Γιαννακού και η Κατερίνα Γκανάτσιου, δύο ενεργές φιλόζωες που παλεύουν εδώ και χρόνια για να σώσουν αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, αναλαμβάνοντας τις περισσότερες φορές δύσκολα και επείγοντα περιστατικά.

Ο σκυλάκος ήταν αρκετά φοβισμένος και από τα δύο του μάτια έτρεχε πύον. Η Ερμιόνη Γιαννακού χρησιμοποίησε την ειδική θηλιά, με την οποία κατάφερε να πιάσει το ταλαιπωρημένο ζώο και να το τοποθετήσει στο κλουβί. Οι δύο γυναίκες μετέφεραν τον ηλικιωμένο σκυλάκο στον κτηνίατρο Αντώνη Λυμπέρη, ο οποίος αφού τον εξέτασε διεξοδικά επιβεβαίωσε την τύφλωσή του, ενώ καθάρισε τις πληγές στην περιοχή γύρω από τα μάτια του.

 

 

Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από λεϊσμανίωση, αλλά ευτυχώς δεν έχουν πειραχτεί τα νεφρά και το συκώτι του. Ζυγίζει μόλις 12 κιλά και υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 10 ετών. Ο παππούς σκυλάκος ακολουθεί ειδική αγωγή για να αντιμετωπιστεί η μόλυνση στα μάτια του και στη συνέχεια θα ξεκινήσει θεραπεία κατά της λεϊσμανίωσης. Όπως αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού γίνεται και μια μεγάλη προσπάθεια ώστε ο ταλαιπωρημένος και φοβισμένος αυτός σκύλος να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους μετά από όσα τράβηξε εξαιτίας τους.

 

 

Όποιος  επιθυμεί να συμβάλει οικονομικά ώστε να καλυφθούν τα έξοδα θεραπείας και νοσηλείας του μπορεί να χρησιμοποιήσει το Paypal με email: [email protected] ή να καλέσει την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093.