Έσωσαν τον ηλικιωμένο σκύλο που κάποιοι εγκατέλειψαν στην Μάρπησσα της Πάρου

Κουρνιασμένο στον κήπο του σπιτιού της βρήκε μια γυναίκα τον ηλικιωμένο σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες το βράδυ της Κυριακής 13 Μαΐου 2018 στην Μάρπησσα της Πάρου. Το κορμί του σκύλου ήταν γεμάτο τζίβες, άγανα και χόρτα, γεγονός που καταδεικνύει τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε αυτό το δύστυχο πλάσμα.

Παρά την κούραση του ταξιδιού – καθώς μόλις είχε επιστρέψει από το εξωτερικό – η γυναίκα μετέφερε τον σκυλάκο στο κτηνιατρείο του φιλοζωικού σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» για περίθαλψη.  

 

 

Ο κτηνίατρος Philippe Berthelier αφού έκανε τις σχετικές εξετάσεις στον σκύλο -  η ηλικία του οποίου υπολογίζεται πάνω από 10 ετών - στη συνέχεια κούρεψε το τρίχωμα του που ήταν γεμάτο τζίβες και περιποιήθηκε τα αυτιά του.

Η γυναίκα που τον βρήκε στον κήπο της ανέλαβε το μπάνιο και την αποπαρασίτωση του ζώου ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του κτηνιάτρου. Άγνωστο παραμένει το ποιος τον εγκατέλειψε και ποιος τον έφερε σε αυτή την απελπιστική κατάσταση.

 

 

Το φιλοζωικό σωματείο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» καλεί όποιον μπορεί να φιλοξενήσει τον ηλικιωμένο αυτόν σκυλάκο ή γνωρίζει τον «ιδιοκτήτη» του  να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6940866215.