Έσωσαν τον ηλικιωμένο σκύλο που περιφερόταν εξαθλιωμένος στην Καρδίτσα

Σε γειτονιά της Καρδίτσας αυτός ο ηλικιωμένος σκύλος κυκλοφορούσε σ’ αυτή την τραγική κατάσταση για καιρό. Έμοιαζε περισσότερο με σφουγγαρίστρα παρά με σκύλο αφού το τρίχωμά του από τις κακουχίες είχε μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα όλο τζίβες.

Το εξαθλιωμένο ζώο εντοπίστηκε από μια γυναίκα, η οποία ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» και δύο εθελόντριές του, η Ερμιόνη Γιαννακού και η Ολυμπία Γεωργακοπούλου, έσπευσαν επί τόπου για να βοηθήσουν τον σκυλάκο. Μόλις αντίκρυσαν την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο ηλικιωμένος σκύλος, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

 

 

«Είναι από εκείνα τα άτυχα πλάσματα που δεν νοιάζεται κανείς για το πώς επιβιώνουν. Πόσους μήνες άραγε ζούσε έτσι; Σαν να κουβαλά μία κουβέρτα στο κορμί του, βαριά και άκαμπτη» ανέφερε η κα Ερμιόνη Γιαννακού, γνωστή για το σπουδαίο φιλοζωικό της έργο στην Καρδίτσα.

Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε από τις δύο γυναίκες στον κτηνίατρο Παναγιώτη Μπουντούρη για τον απαραίτητο κτηνιατρικό έλεγχο. Πρώτα όμως δέχθηκε την απαραίτητη περιποίηση απαλλάσσοντας τον από το βρώμικο και περιττό τρίχωμα.

 

 

Κατά την κτηνιατρική εξέταση διαπιστώθηκε ότι στο ένα του αυτί είχαν εισχωρήσει άγανα και το άλλο είχε πάθει ρήξη τυμπάνου.

Κάποια από τα δοντάκια του λείπουν, ενώ τα υπόλοιπα δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

 

 

Ο σκυλάκος ζυγίζει 6,8 κιλά, δε φέρει ηλεκτρονική ταυτότητα και υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας περίπου 9 ετών.

Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του έδειξαν ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του παρά τις κακουχίες που βίωσε τόσο καιρό στο δρόμο.

 

 

Ο παππούλης, που οι σωτήρες του τον ονόμασαν Σεμί, θα βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» έως ότου υιοθετηθεί.

Ας βοηθήσουμε τον Σεμί ώστε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του να είναι γεμάτα ευτυχία. Όποιος ή όποια ενδιαφέρεται γι’ αυτό το πλάσμα μπορεί να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up).

Δείτε το βίντεο της διάσωσης και μεταμόρφωσης του Σεμί