Έσωσαν τον σκύλο που αργοπέθαινε αβοήθητος στο χωριό Μητρόπολη Καρδίτσας

Στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη νοσηλεύεται το σκυλάκι που εντοπίστηκε χθες στο χωριό Μητρόπολη Καρδίτσας να κείτεται ανήμπορο σε άθλια κατάσταση κάτω από θάμνους και μέσα σε βάτο γεμάτο αγκάθια.

Το ζώο το έσωσαν η Ερμιόνη Γιαννακού, ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» και οι εθελόντριες Χαρούλα Πανταζή και Βάνα Καημενοπούλου, οι οποίες έσπευσαν για άλλη μια φορά να βοηθήσουν.

 

 

Η Ερμιόνη Γιαννακού  περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο τη διάσωσή του: «Τον ονομάσαμε Μάριο. Αφυδατωμένος, υποσιτισμένος, με μια πληγή μολυσμένη στην ωμοπλάτη κρύφτηκε για να πεθάνει μέσα στα βάτα και στα αγκάθια. Μία ψυχούλα μόλις 5,3 κιλά στο έλεος του Θεού.

Με μεγάλη δυσκολία τον βγάλαμε τραβώντας τον κυριολεκτικά, χωρίς εκείνος να κουνηθεί καθόλου. Ούτε το κεφάλι δεν μπορούσε να σηκώσει για να δει τι συμβαίνει. Είχε απλά παραδοθεί. Μόνο την αναπνοή του καταλαβαίναμε για να βεβαιωθούμε ότι είναι ζωντανό αυτό το πλάσμα».

 

 

Το σκυλάκι ηλικίας περίπου 2 ετών μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπερόπουλου  για περίθαλψη. Τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων αίματος έδειξαν ότι δεν πάσχει από λεϊσμανίωση, ερλιχίωση ή διροφιλάρια.

«Ο Μάριος κατάφερε σήμερα να σταθεί για λίγο στα πόδια του και μετά παραδόθηκε πάλι. Έχει αυξημένα λευκά και χαμηλό αιματοκρίτη. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Φυσικά παραμένει σε νοσηλεία» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

 

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον σκυλάκο συμβάλλοντας στα έξοδα περίθαλψης και νοσηλείας του μπορείτε είτε να καλέσετε την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up) ή να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου:  Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώσω».
Αριθμός Λογαριασμού: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA