Έσωσαν τον σκύλο που κάποιος έκλεισε σε τσουβάλι, έδεσε τα πόδια του με σύρμα και τον πέταξε στον ποταμό Μόρνο στην Ναύπακτο

Με υποθερμία και σε κατάσταση σοκ νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο ο σκύλος που εντοπίστηκε χθες κλεισμένος σε τσουβάλι με τα πόδια του δεμένα με σύρμα μέσα στον ποταμό Μόρνο στην Ναύπακτο.

Ο  δράστης αυτής της αποτρόπαιας πράξης  φρόντισε να τον δέσει και με σχοινί από το λαιμό στις καλαμιές και μάλιστα σε σημείο όπου το νερό είχε μεγάλη ορμή. 

Η Γιώτα Παγκράτη, μέλος του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου», δέχθηκε ένα τηλεφώνημα αγνώστου, ο οποίος ενημέρωνε ότι υπάρχει ένα σκυλί στο ποτάμι Μόρνος που προσπαθεί να κρατηθεί από τις καλαμιές για να μην το παρασύρει το ρέμα.

 

 

Αρχικά θεώρησε ότι το ζώο από δικό του λάθος βρέθηκε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Όταν όμως η Γιώτα Παγκράτη έφθασε στο σημείο ήρθε αντιμέτωπη με ακόμα ένα έγκλημα εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου.

«Αυτός που ήθελε να σκοτώσει αυτό το ζώο πρέπει να το μισούσε πάρα πολύ για να μπει σ’ αυτή την απίστευτη διαδικασία. Ήθελε να το κάνει να υποφέρει κα να πεθάνει αργά και βασανιστικά» αναφέρει ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου».  

 

 

Η Γιώτα Παγκράτη με τη βοήθεια δύο περαστικών κι ενός πυροσβέστη, κατάφερε να βγάλει τον σκύλο από τον ποταμό Μόρνο και να τον μεταφέρει σε κτηνιατρείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και με υποθερμία.

Όπως αναφέρει η Γιώτα Παγκράτη, ο Ρίβερ, όπως ονόμασαν τον σκυλάκο, τρέμει στην παρουσία κάθε ανθρώπου που τον πλησιάζει.

 

 

Η νοσηλεία και παραμονή του Ρίβερ στο κτηνιατρείο κοστίζει 20 ευρώ την ημέρα, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις και η επέμβαση της στείρωσης του θα αγγίξουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει οικονομικά ή ακόμα και με φιλοξενία να επικοινωνήσει με το σύλλογο «Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου» στέλνοντας μήνυμα στη Σελίδα που διαθέτει στο facebook