Έσωσαν τον σκύλο που κινδύνευε να πνιγεί δεμένος μέσα στο ποτάμι

Τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες έσωσαν από βέβαιο πνιγμό ο Φώτης Φωτάκης και ο Κώστας Βιολάκης, οι οποίοι εργάζονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου Κρήτης και επιτελούν σπουδαίο έργο προσφοράς στ’ αδέσποτα ζώα εντός και εκτός καταφυγίου.  

Κάποιος ασυνείδητος, προφανώς ο «ιδιοκτήτης» του, έδεσε τον σκύλο με σχοινί στο τοιχίο της γέφυρας του ποταμού Γιόφυρος με αποτέλεσμα το ζώο να κινδυνεύει να πνιγεί καθώς η στάθμη του νερού ολοένα κι ανέβαινε λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

 

 

Περαστικός που είδε το δύστυχο ζώο να παλεύει για να κρατήσει το κεφάλι του έξω από το νερό, ειδοποίησε αμέσως το Δήμο Ηρακλείου και μέσα σε λίγα λεπτά έφθασαν στο σημείο ο Φώτης Φωτάκης και ο Κώστας Βιολάκης, οι οποίοι παρά την εμπειρία τους στις διασώσεις, δεν πίστευαν στα μάτια τους αυτό που έβλεπαν.

Ο Φώτης Φωτάκης περιγράφει το περιστατικό διάσωσης του σκυλάκου: «Το ζήσαμε κι αυτό. Από θαύμα σώθηκε το σκυλάκι που κινδύνευε να πνιγεί στον ποταμό Γιόφυρος. Ήταν δεμένο με χοντρό σχοινί στη βάση, σ’ ένα διαβρωμένο σίδερο για να πνιγεί. Η στάθμη του νερού ανέβαινε με γρήγορο ρυθμό. Αλλά από ότι  φαίνεται εμείς ήμασταν πολύ πιο γρήγοροι. Το αίσθημα που έζησα εκείνη την στιγμή, αγκαλιάζοντας το σκυλάκι δεν περιγράφεται. Κόλλησε πάνω μου.  Άντε πάμε ψυχή μου. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που κάνω».

 

 

Ο Κώστας Βιολάκης και ο Φώτης Φωτάκης, δύο εργαζόμενοι στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου και πάνω από όλα εθελοντές φιλόζωοι, βοηθούν τ' αδέσποτα ζώα και εκτός ωραρίου εργασίας τους. Καθημερινά γεμίζουν με ξηρή τροφή και φρέσκο νερό τις αυτοσχέδιες ταΐστρες και ποτίστρες που οι ίδιοι έφτιαξαν με μεράκι και τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία των δρόμων του Ηρακλείου. Με αυτό τον τρόπο φροντίζουν όλους τους αδέσποτους σκύλους που επανατοποθετήθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον αφού δεν υιοθετήθηκαν. Για τους δύο άνδρες, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, η φιλοζωία δεν είναι μόδα ή απλά μια εργασία. Είναι τρόπος και στάση ζωής.