Έσωσαν τον σκύλο που βασάνιζε συστηματικά ο «ιδιοκτήτης» του στον Σοχό Θεσσαλονίκης

Τρεις εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών μετέβησαν χθες στο χωριό Σοχός Θεσσαλονίκης και μετά από πολλές ώρες υπομονής και προσπάθειας κατάφεραν να πιάσουν τον σκύλο που ο ασυνείδητος «ιδιοκτήτης» του τον άφηνε να υποφέρει αφού το λουρί που είχε για κολλάρο προκάλεσε μια τεράστια βαθιά πληγή γύρω από το λαιμό του.

Ο σκύλος κατάπινε με μεγάλη δυσκολία και είχε μόνιμα τη γλώσσα του έξω.

 

 

Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου του αφαιρέθηκε το λουρί και του καθάρισαν τη βαθιά πληγή. Το ευτύχημα είναι ότι δεν πειράχτηκαν ζωτικά όργανα και ο νεαρός σε ηλικία σκυλάκος με την κατάλληλη περιποίηση και φαρμακευτική αγωγή θα επανέλθει πλήρως.

Προσωρινά βρίσκεται σε σπίτι εθελοντή, αλλά επείγει να βρεθεί ένα σπίτι φιλοξενίας ώστε να αναρρώσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ανέφερε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του «ιδιοκτήτη» του σκύλου, αλλά όπως τόνισε αυτή τη στιγμή προέχει να βρεθεί ένα σπιτικό γι’ αυτό το πλάσμα που τόσο πόνεσε στη ζωή του.

 

 

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών επισημαίνει για το περιστατικό: «Σήμερα το πρωί τρεις εθελοντές μας πήγαν στο Σοχό Θεσσαλονίκης για τη διάσωση του δύστυχου ζώου που ο εγκληματίας ιδιοκτήτης του, Α. Μ. κάτοικος του χωριού, άφηνε το λουρί να του κόβει το λαιμό εδώ και μήνες!

Το λουρί πλέον είχε μπει μέσα στο λαιμό του σκύλου, είχε σαπίσει και μύριζε από μακριά, ενώ το ζώο είχε μόνιμα τη γλώσσα του έξω και κατάπινε με μεγάλη δυσκολία από τον πόνο.

 

 

Σε αυτή την τραγική κατάσταση τον βρήκαμε σήμερα και μας πήρε πολλές ώρες να τον προσεγγίσουμε και να τον βοηθήσουμε να μας εμπιστευτεί ώστε να φάει τα ηρεμιστικά χάπια.

Περιμέναμε υπομονετικά ώρες μέχρι να ζαλιστεί λιγάκι και να μας αφήσει να τον πλησιάσουμε, αλλά τα καταφέραμε. Ο κόπος μας δικαιώθηκε και το ταλαιπωρημένο ζώο μπήκε μέσα στο κλουβί μεταφοράς και οδηγήθηκε στο κτηνιατρείο.

 

 

Η χαρά μας μεγάλη όταν ο κτηνίατρος μας διαβεβαίωσε ότι δεν πειράχτηκαν ζωτικά όργανα και ότι το νεαρό ζώο με περιποίηση, καθαρισμό και αντιβίωση θα επανέλθει.

Ο σκυλάκος φιλοξενείται σήμερα σε σπίτι εθελοντή μας, έχει φάει, τον ακούσαμε να αναστενάζει με ανακούφιση, τον είδαμε να γλύφει τα γεμάτα από αίμα ποδαράκια του και να κουλουριάζεται μέσα στο κλουβί του για να κοιμηθεί.

 

 

Ευχαριστούμε τη συμπολίτισσά μας Α.Π. που πλήρωσε τα έξοδα της βενζίνης των εθελοντών μας.

Το μεγαλύτερο όμως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλους εμάς τους εθελοντές που συμμετείχαμε στη διάσωση του ζώου θα ήταν να βρεθεί μια αληθινή οικογένεια για αυτό το αθώο πλάσμα που γνώρισε μέχρι σήμερα μόνο τη βία, την κακία και την αδιαφορία και να γνωρίσει επιτέλους την αγάπη και τη φροντίδα που του αξίζει.

 

 

Κάνουμε έκκληση σε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για τη διάσωση του σκυλάκου να τον βοηθήσουν τώρα να μη γυρίσει πίσω!!! Να μας βοηθήσουν με προσωρινή φιλοξενία ΆΜΕΣΑ για να μπορέσουμε να του βρούμε οικογένεια. Παρακαλούμε κοινοποιείστε» αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.