Έσωσαν τον σκύλο που βρέθηκε παράλυτος μέσα στην λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα

Στο μοναστήρι της Παναγίας Ντουραχάνης στα Ιωάννινα αναρρώνει ο σκύλος που εντοπίστηκε τυχαία την Καθαρά Δευτέρα από άνδρα να είναι εγκλωβισμένος για άγνωστους λόγους μέσα στην λίμνη Παμβώτιδα – λίγα μέτρα από την μονή - καθώς δεν μπορούσε να κουνήσει τα πίσω του πόδια και ήταν αδύνατον να βγει από μόνος του έξω από το νερό.

Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, η οποία για άλλη μια φορά έσπευσε αμέσως και με την παρέμβαση των πυροσβεστών τελικά ο σκύλος βγήκε έξω από την λίμνη.

 

 

Ο σκύλος που φρόντιζαν και τάιζαν οι μοναχοί, είχε παράλυτα τα δύο πίσω του άκρα – πιθανότατα μετά από χτύπημα με όχημα - και ήταν σε κατάσταση υποθερμίας. Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στο νερό της λίμνης.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτός που χτύπησε τον σκυλάκο, αντί να τον βοηθήσει, τον πέταξε μέσα στη λίμνη. Αρχικά μεταφέρθηκε στο μοναστήρι της Παναγίας Ντουραχάνης όπου εκεί του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, κρατώντας τον οι μοναχοί όσο γίνεται πιο ζεστό.

 

 

Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική Vet Pharm των Σαββόπουλου Σωτήρη και Ισμήνης Διαμάντη και εκεί οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι δεν φέρει κανένα κάταγμα και η παραλυσία στα πίσω του άκρα οφείλεται πιθανότατα από κάποιο νεύρο που έχει πειραχτεί από το χτύπημα που δέχθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κτηνίατροι ανέλαβαν δωρεάν να βοηθήσουν τον σκυλάκο και αυτό είναι προς τιμήν τους.

 

 

Ο σκυλάκος, που οι μοναχοί τον ονομάζουν Γκεσούλη, επέστρεψε στο μοναστήρι της Παναγίας Ντουραχάνης, ακολουθεί θεραπεία με κορτιζόνη και όλοι εύχονται να αναρρώσει πλήρως.

Το σωματείο ΚΙ.ΔΙ.ΖΩ. (Κίνηση για τα Δικαιώματα των Ζώων) πρόσφερε σεντόνια και φιλόζωοι της περιοχής φρόντισαν να προμηθεύσουν τους ανθρώπους του μοναστηριού με τροφές και κουβέρτες.