Έσωσε το κουταβάκι που κάποιος πέταξε σε γκρεμό βάθους 50 μέτρων στα Πουλάτα Κεφαλονιάς

Το σπαρακτικό κλάμα ενός κουταβιού άκουσε ο Κώστας Βιτωράκης όταν επισκέφθηκε το σπήλαιο Βάραθρο Αγίων Θεοδώρων στα Πουλάτα Κεφαλονιάς. Κάποιο δίποδο τέρας για να ξεφορτωθεί το σκυλάκι, αφού πρώτα το έκλεισε σε τσουβάλι  στη συνέχεια το πέταξε ζωντανό από ύψος 50 μέτρων.

Αμέσως απελευθέρωσε το κουταβάκι και κρέμασε το τσουβάλι στην είσοδο του σπηλαίου για να το δει και να το αναγνωρίσει ο ασυνείδητος που διέπραξε μια τόσο χυδαία και εγκληματική πράξη σε βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου μόλις 3 μηνών.

 

 

Στη συνέχεια ο Κώστας Βιτωράκης ανέβασε με ασφάλεια το κουταβάκι στην επιφάνεια. Του έδωσε φαγητό και νερό και το μετέφερε στο κτηνιατρείο στη Σάμη, όπου διαπιστώθηκε ότι στάθηκε εξαιρετικά τυχερό αφού δεν είχε τραυματιστεί πουθενά κατά την πτώση του.

Ο κτηνίατρος του έκανε εμβόλιο και πλέον ο μικρός που τον ονόμασε Τεό ξεκουράζεται και ανακτά σιγά-σιγά τις δυνάμεις του.

 

 

Ο Κώστας Βιτωράκης αναφέρει για το περιστατικό: «Pray for Greece λένε όλοι τις τελευταίες μέρες. Αλλά δυστυχώς δεν σωζόμαστε με τίποτα. Γιατί το πρόβλημα είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Σπηλαιοβάραθρο Αγίων Θεοδώρων, Πουλάτα Κεφαλονιάς.

Παρατηρήσαμε ότι για άλλη μια φορά κάποιος υπάνθρωπος, βοσκός, κτηνοτρόφος, μόλυνε ξανά με νεκρά ζώα, μαλλί από πρόβατα, τσουβάλια και πλαστικές συσκευασίες την σπηλιά, μολύνοντας παράλληλα και τον υδροφόρο ορίζοντα. Έγκλημα ενάντια στην Φύση.

 

 

Από την επιφάνεια του εδάφους κιόλας, μπορούσες να μυρίσεις την σαπίλα και την αποσύνθεση. Μέχρι που άκουσα ένα κλάμα. Ήταν οι απεγνωσμένες φωνές του σκυλάκου στις φωτογραφίες που ο πρώην ιδιοκτήτης του τον πέταξε στο σπήλαιο ζωντανό μέσα σε ένα τσουβάλι.

Χωρίς κανένα συναίσθημα, έδεσε το τσουβάλι με σπάγκο και το έριξε στο κενό. Είναι γνωστό πλέον σε όλους πως αυτού του είδους οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τους γύρω τους. Είναι αυτοί που δεν θα διστάσουν να σκοτώσουν, να χτυπήσουν, να κάψουν ή να πνίξουν.

 

 

Το σακί κρεμάστηκε σε δέντρο έξω από το σπήλαιο για να το δει και να το αναγνωρίσει ο εγκληματίας. Μόλις εξακριβωθούν τα στοιχεία που βρέθηκαν (πλήρες όνομα, χωριό και επιχείρηση) θα υπάρξει και συνέχεια».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρίνα Μασάδο συναισθηματικά φορτισμένη από την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής αναφέρει για τον Κώστα Βιτωράκη:«Οι φωτογραφίες της διάσωσης του Τεό μπορούν να μας χαρίζουν το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας που χάθηκαν μες στα αποκαΐδια και στα καρβουνιασμένα σώματα των συνανθρώπων μας που τόσο άδικα χάθηκαν. Κώστα εσύ και ο μικρός κούκλος σου είστε η αχτίδα της ελπίδας που μάταια αναζητούσαμε τόσες μέρες. Είσαι σπουδαίος άνθρωπος. Σε ευχαριστούμε που μας συγκίνησες από χαρά! Να είσαι καλά άνθρωπέ μου, άνθρωπέ μας και να προσέχεις το κουκλάκι,τον Τεό σου, που γύρισε από την κόλαση!».