Εθελοντές της Ζ.Ε.Η. κι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έσωσαν τον γάτο που ήταν εγκλωβισμένος σε δέντρο για 4 μέρες

Ασφαλής είναι πια ο γατούλης που ήταν σκαρφαλωμένος για τέσσερις μέρες σε δέντρο σε ύψος 10 μέτρων δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη Αττικής.

Κάτοικος της περιοχής που εντόπισε χθες τον γάτο πάνω στο κλαδί του δέντρου, προσπάθησε να τον βοηθήσει, αλλά ήταν εγκλωβισμένος σε τέτοιο ύψος που ήταν αδύνατον να τον φτάσει. Ενημέρωσε  τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ζ.Ε.Η.)  και εθελοντές της έσπευσαν επί τόπου, αλλά ούτε και εκείνοι μπορούσαν χωρίς τη χρήση ειδικού γερανού να προσεγγίσουν το ταλαιπωρημένο ζώο για να το κατεβάσουν με ασφάλεια από το δέντρο.

Ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου Ηλιούπολης και της Πυροσβεστικής, αλλά όπως καταγγέλλουν, κανείς δεν ανταποκρίθηκε.  «Το ότι επί τέσσερις μέρες δεν μπορούσε προφανώς να κατέβει το ζώο και το ότι κάποιος πολίτης μπορούσε να τσακίσει τα κόκκαλα του για να το βοηθήσει προφανώς δεν συγκινεί κανέναν» σχολίασε η Ζ.Ε.Η.

 

 

Τότε οι εθελοντές πήραν την πρωτοβουλία να σώσουν μόνοι τους τον γάτο και με διάφορες πατέντες κατάφεραν να ανέβουν στο δέντρο και να τον απεγκλωβίσουν. Σ’ αυτή την επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης είχαν την πολύτιμη βοήθεια τριών νεαρών και δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έτυχε να κάνουν το μεσημεριανό τους διάλειμμα και έσπευσαν να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό του ζώου.

«Ο εξαιρετικός του χαρακτήρας μας επέτρεψε στην ουσία να τον βοηθήσουμε, αφού παρά την ταλαιπωρία του ήταν φιλικός και μας «μιλούσε» καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης. Κι επειδή δεν φαίνεται να τον γνωρίζει κανείς απ' όσους ταΐζουν αδέσποτα γατάκια στην περιοχή είμαστε σίγουροι ότι ο μικρός Νικόλας είναι δεσποζόμενος, ο οποίος είτε χάθηκε είτε  τον εγκατέλειψαν στο πάρκο να βρει την τύχη του» αναφέρει η Ζ.Ε.Η.

Μετά τον απεγκλωβισμό του ο γατούλης μεταφέρθηκε από τους εθελοντές της Ζ.Ε.Η. σε κτηνιατρείο όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς ψηνόταν στην κυριολεξία στον πυρετό καθώς ήταν σοβαρά αφυδατωμένος, πολύ πεινασμένος και εξαντλημένος από την περιπέτεια του.

 

 

Αν θέλετε να συμβάλλετε στην κάλυψη των κτηνιατρικών του εξόδων μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό με την αιτιολογία «ΝΙΚΟΛΑΣ» είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της Ζ.Ε.Η. στην Τράπεζα Πειραιώς: 60 4001 0189 237, BIC: PIRBGRAA, IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237 είτε μέσω Payal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Για οποιοδήποτε ποσό μην ξεχνάτε να δηλώνετε στην κατάθεση τα στοιχεία σας ώστε η Ζ.Ε.Η. να σας στείλει ταχυδρομικώς την απόδειξη.