Έβαλαν τέλος στο μαρτύριο βαρελόσκυλου

Στα χέρια των εθελοντών του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» βρίσκεται η σκυλίτσα που βλέπετε στη φωτογραφία, η οποία αργοπέθαινε από ασιτία και αφυδάτωση σε χωράφι στην περιοχή Μαράθι της Πάρου.

Ο δυνάστης της την είχε μόνιμα αλυσοδεμένη και για κατάλυμα της είχε τοποθετήσει ένα βαρέλι που δεν της πρόσφερε καμία προστασία από τον καυτό ήλιο. Στον τόπο του μαρτυρίου της είχε για τροφή σάπιες πιπεριές με μυρμήγκια και βρώμικο νερό και υπέφερε όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά από αυτή την σκληρή μεταχείριση.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία των εθελοντών ότι καθώς αδυνάτιζε από ασιτία, της μίκραιναν το περιλαίμιο χρησιμοποιώντας σύρματα ώστε να μην καταφέρει να απελευθερωθεί από τα βασανιστήρια που βίωνε.

Οι εθελοντές έλυσαν αμέσως τη σκυλίτσα αφήνοντας τρία σημειώματα που ενημερώνουν τον δυνάστη της για τα όσα ορίζει ο νόμος σχετικά με την κακοποίηση ζώου και ότι το σκυλάκι κατασχέθηκε εξαιτίας των άσχημων συνθηκών διαβίωσης του προειδοποιώντας τον ότι σε περίπτωση που δέσει στο ίδιο σημείο άλλο σκυλί τότε θα του επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Ακολούθως οι εθελοντές μετέφεραν την σκυλίτσα στον κτηνίατρο Αντώνη Λάμπρου, ο οποίος διαπίστωσε ότι πάσχει από ασιτία και έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις για Ερλιχίωση και Λεϊσμανίαση. Στη συνέχεια η Μάρθα, όπως την ονόμασαν οι εθελοντές, αποπαρασιτώθηκε και μεταφέρθηκε σε σπίτι μέλους του συλλόγου όπου θα φιλοξενηθεί έως ότου αναρρώσει για να δοθεί στη συνέχεια στην καταλληλότερη οικογένεια.

Ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να συμβάλει στα έξοδα της κτηνιατρικής της φροντίδας (προς το παρόν ανέρχονται σε 75 ευρώ) ή στην αγορά τροφής, μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό με την ένδειξη «Για Μάρθα» στον τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτει, ο οποίος είναι: ALPHA BANK 625002002006798, ΙΒΑΝ GR48 0140 6250 6250 0200 2006 798, SWIFT/BIC: CRBAGRAA. Pay pal: [email protected].