Η 3η Ε.Μ.Α.Κ. έσωσε γατάκι που κινδύνευε μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Ηράκλειο Κρήτης

Ένα μικρό γατάκι που έκλαιγε σπαρακτικά επί τρεις μέρες μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο στην οδό Σμύρνης στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου στην Κρήτη, έσωσαν την Τρίτη 1η Μαΐου οι άνδρες της 3ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.).

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο κλειστό οικόπεδο για να πιάσουν το γατάκι καθώς η περίφραξη του ήταν με συρματόπλεγμα και η πόρτα εισόδου πολύ ψηλή.

 

 

Η γραμματέας και δικηγόρος  της «Ζωόφιλης Δράσης» κα Καλλιόπη Μαραβελάκη εξηγεί: «Το θηλυκό γατάκι νιαούριζε κρυμμένο μέσα στα χόρτα. Χθες το πρωί  φανερώθηκε λίγο και έκλαιγε ζητώντας βοήθεια. Το κλάμα του έδειχνε ότι ήταν εξαντλημένο, αλλά δεν πλησίαζε την ψηλή πόρτα μήπως και καταφέρναμε να το πιάσουμε.

Όταν πια έδειχνε σαν πεθαμένο και δεν απαντούσε στα καλέσματά μας, ειδοποιήσαμε την 3η  Ε.Μ.Α.Κ. που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για να βοηθήσει ένα ζωάκι σε ανάγκη».

 

 

Άνδρες της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. έσπευσαν στο σημείο και σκαρφάλωσαν στην πόρτα του οικοπέδου και έβγαλαν έξω το γατάκι, που όπως αναφέρει η κα Μαραβελάκη, ξαφνικά είχε «ζωντανέψει» και ήθελε να φύγει.

Το θηλυκό γατάκι, το οποίο ονόμασαν ΕΜΑΚ προς τιμήν των σωτήρων της, φιλοξενείται σε σπίτι μέλους της «Ζωόφιλης Δράσης» μέχρι να βρει την καλύτερη οικογένεια.

 

 

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει την πανέμορφη ΕΜΑΚ, ηλικίας περίπου 1,5 μηνών, μπορεί να καλέσει το Φιλοζωικό Σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων  6934090182 και 6987129394. Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας.