Καλύτερα στην υγεία της η ηλικιωμένη σκυλίτσα που κάποιος έκλεισε σε τσουβάλι και πέταξε στα σκουπίδια στις Άγιες Παρασκιές Ηρακλείου

Στο κτηνιατρείο της Ράνιας Τσατσάκη παραμένει από τις 12 Ιουλίου η ηλικιωμένη σκυλίτσα που εντοπίστηκε κλεισμένη σε τσουβάλι μέσα σε κάδο σκουπιδιών στο χωριό  Άγιες Παρασκιές στο Ηράκλειο Κρήτης.  

Για καλή της τύχη ο Πατέρας Σκουλάς και η σύζυγος του είδαν το τσουβάλι να κινείται μέσα στον κάδο και αμέσως κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα με θύμα ένα ανυπεράσπιστο ζώο. Χωρίς να χάσουν χρόνο έλυσαν τον κόμπο από το τσουβάλι και έβγαλαν την σκυλίτσα έξω από τον κάδο. 

 

 

Της έδωσαν νερό να πιει και ενημέρωσαν τους εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση», οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν.

Η σκυλίτσα, η οποία φορούσε περιλαίμιο και λευκό αντιπαρασιτικό κολάρο, μεταφέρθηκε με υποθερμία, δυσκολία στην αναπνοή και αγγειοσυσπάσεις στο κτηνιατρείο της Ράνιας Τσατσάκη όπου της χορηγήθηκε ορός και σκεπάστηκε με θερμοφόρα.

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι είναι θετική στη λεϊσμανίωση.

 

 

Μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας η σκυλίτσα συνήλθε πλήρως και όλα δείχνουν ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο. Σηκώνεται, τρώει με όρεξη το φαγητό της και πίνει νερό.

Το φιλοζωικό σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» καλεί όποιον ή όποια μπορεί να φιλοξενήσει τη σκυλίτσα ή γνωρίζει τον «ιδιοκτήτη» της να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6934090182 ώστε να εντοπιστεί ο υπεύθυνος που δεν ήθελε μόνο να την εξοντώσει, αλλά και να τη βασανίσει μέχρι την τελευταία της πνοή.