Καρδίτσα: Έσωσαν το κουταβάκι που έλιωνε από την σαρκοκοπτική ψώρα και την ασιτία

Στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Μπουντούρη νοσηλεύεται το άρρωστο και ταλαιπωρημένο κουτάβι που εντόπισε τυχαία την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 η Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω». Οι ασθένειες, οι κακουχίες και η ασιτία είχαν μεταμορφώσει το κουτάβι σε ένα εξαθλιωμένο πλάσμα χωρίς ίχνος τρίχας επάνω του παρά μόνο δέρμα γεμάτο πληγές.

Η Ερμιόνη Γιαννακού αποκαλύπτει ότι λύγισε – παρά την μεγάλη της εμπειρία στις διασώσεις ζώων - στη θέα αυτού του βασανισμένου πλάσματος, και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σωματείο, το πήρε στην αγκαλιά της και το μετέφερε στον κτηνίατρο για να απαλύνει τον πόνο του.

 

 

Η κατάθεση ψυχής της Ερμιόνης Γιαννακού, μια γυναίκα με σπουδαίο φιλοζωικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, αποτυπώνει με τον πλέον έκδηλο τρόπο το μαρτύριο που βιώνουν όλα αυτά τα πλάσματα, αλλά και την καθημερινότητα των εθελοντών που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή για τ’ αδέσποτα ζώα.

«Να έρχεσαι αντιμέτωπος με τέτοιες εικόνες. Ζωή είναι αυτή; Ένα πλασματάκι ούτε 10 κιλά, να λιώνει το κορμάκι του αβοήθητο! Τα μάτια μετά βίας ανοίγουν. Όπου και να το αγγίξεις πονάει. Τρίχα ούτε για δείγμα. Μυρίζει από μέτρα μακριά. Βρήκε και κρύφτηκε ανάμεσα σε δύο πεταμένα καθίσματα αυτοκινήτου.

 

 

Πηγαίνοντας κοντά λύγισαν τα γόνατα μου. Το κοίταξα, με κοίταξε και κούνησε λιγάκι την ουρά. Με τσάκισε! Το πήρα στην αγκαλιά μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξέρω δεν είναι εύκολο. Ούτε χώρος, ούτε χρήματα υπάρχουν. Μια τεράστια απελπισία μόνο υπάρχει. Είναι ένα ευγενικό σκυλάκι που μας κοιτάει θλιμμένο και ελπίζει στην δική μας βοήθεια» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι το κουταβάκι πάσχει από σαρκοκοπτική ψώρα, της οποίας η θεραπεία θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα. Ευτυχώς είναι αρνητικό σε λεϊσμανίωση, ερλίχεια, διροφιλάρια και ανάπλασμα.

 

 

«Έχει σε προχωρημένο στάδιο σαρκοκοπτική ψώρα και άλλα βακτήρια στο δέρμα του. Ξύνεται ασταμάτητα σε βαθμό που ματώνεται παντού και έχει γεμίσει πληγές. Βρίσκεται υπό θεραπεία, η οποία θα πάρει αρκετό καιρό. Ζυγίζει  7,5 κιλά και είναι ηλικίας 10-12 μηνών» επεσήμανε η Ερμιόνη Γιαννακού μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων».

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στα έξοδα της κτηνιατρικής της φροντίδας και θεραπείας να καλέσει την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up). Αν θέλετε να προσφέρετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για να στηρίξετε το Σωματείο και σε αυτό το δύσκολο περιστατικό μπορείτε να το κάνετε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA