Καρδίτσα: Έσωσαν την σκελετωμένη από ασιτία σκυλίτσα που εγκαταλείφθηκε στη μέση του πουθενά για να πεθάνει

Ήταν μια σκυλίτσα που κάποτε είχε σπίτι και προφανώς η «οικογένειά» της δεν την αγάπησε ποτέ. Βρέθηκε εξαθλιωμένη και σκελετωμένη από εθελόντριες του  Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» σε ερημική ορεινή περιοχή όπου εγκαταλείφθηκε για να πεθάνει από πείνα.

Η νεαρή σε ηλικία σκυλίτσα, ράτσας Πόιντερ, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και από τις εξετάσεις που της έγιναν διαπιστώθηκε ότι πάσχει μόνο από ασιτία.

 

 

Η Μόνα, όπως την ονόμασαν οι σωτήρες της, βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» και μόλις φθάσει στο επιθυμητό βάρος θα αναζητήσει τη νέα της οικογένεια.

Η  Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω», αναφέρει γι’ αυτή τη διάσωση τα εξής: «Βρέθηκε στα χωράφια, αποστεωμένη. Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι την εγκατέλειψαν λόγω ασθένειας. Αλλά όχι! Δεν είναι άρρωστη! Είναι από πείνα! Πείνα ανελέητη! Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι είναι υγιής από λεϊσμανίαση, Ερλιχίωση, Διροφιλαρίωση, Ανάπλασμα και Μπαμπέσια.

 

 

Δεν ξέρω πώς το κάνουν αυτό, δεν θα το καταλάβω ποτέ. Την άφησαν στο πουθενά να πεθάνει από πείνα..  Εμείς θα φροντίσουμε να μην ξαναπεινάσει η όμορφη Μόνα, έτσι την ονομάσαμε. Είναι μόλις 11 κιλά, νεαρή σε ηλικία ίσως 1 με 1,5 ετών.

Έχει υπέροχο φιλικό χαρακτήρα και κουνάει ασταμάτητα την ουρά της. Ελπίζουμε να της βρούμε και μια υπέροχη υιοθεσία!  Είναι πλέον ασφαλής υπό την φροντίδα των μελών του σωματείου Διασώζω».

 

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά το σωματείο να ανταπεξέλθει στα έξοδα φροντίδας της σκυλίτσας έως ότου βρεθεί η ιδανικότερη οικογένεια που θα την υιοθετήσει καταθέστε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στην Τράπεζα Πειραιώς (Όνομα δικαιούχου: Διασώζω - Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068 - IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068  - BIC: PIRBGRAA) ή μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]