Καρδίτσα: Έσωσαν τον σκύλο που σάπιζε ζωντανός από την αλυσίδα που είχε μπει μέσα στη σάρκα του λαιμού του

Στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 από την Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώσω», ο σκύλος που βλέπετε στις φωτογραφίες.  

Εντοπίστηκε από περαστικό στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην πόλη της Καρδίτσας να φέρει μια χοντρή και σκουριασμένη αλυσίδα γύρω από το λαιμό του, της οποίας οι κρίκοι είχαν γίνει στην κυριολεξία ένα με τη σάρκα του ζώου.

 

 

Σύμφωνα με την Ερμιόνη Γιαννακού χρειάστηκε να αγοράσουν κόφτη για να κόψουν την αλυσίδα και να την αφαιρέσουν από τον λαιμό του. Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες  Αδέσποτων» η Ερμιόνη Γιαννακού ανέφερε ότι η πληγή μολύνθηκε τόσο πολύ που έβγαζε μια μυρωδιά σήψης ανυπόφορη, ενώ το κορμί του ήταν γεμάτο από ψύλλους και τσιμπούρια.

Η Ερμιόνη Γιαννακού αναφέρει για το νέο αυτό περιστατικό κακοποίησης: «Ποιες λέξεις να βρω να το περιγράψω; Πώς περιγράφεται ο πόνος αυτού του σκυλιού που σάπιζε ζωντανό σε μια αλυσίδα; Πόσο πια θα βασανίζει το ανθρώπινο είδος τα ζώα; Το σκυλί μετά βίας στεκόταν όρθιο. Η μυρωδιά της σαπίλας απίστευτη. Ζούσε με μια χοντρή αλυσίδα δεμένο, μια αλυσίδα που χώθηκε βαθιά μέσα στο λαιμό του.

 

 

Το δέρμα μαζί με το κρέας του κορμιού βγήκε μέσα από τους κρίκους, πετάχτηκε κυριολεκτικά από μέσα από τους κρίκους και ενσωματώθηκε με την αλυσίδα. Χρειάστηκε να αγοράσουμε κόφτη για να την κόψουμε και να την βγάλουμε. Η εικόνα τρομαχτική πραγματικά. Δεν βρίσκω τις λέξεις για να περιγράψω αυτό το πράγμα. Ακόμη αναρωτιέμαι πως αντέξαμε και εμείς!

Στο κορμί του εκατομμύρια τσιμπούρια και ψύλλοι, γέμισε το πάτωμα στον κτηνίατρο και τα πατούσαμε καθώς περπατούσαμε. Πριν φύγουμε το πάτωμα του κτηνιάτρου ήταν γεμάτο αίματα. Μια τραγωδία πραγματικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ονομάσαμε τον σκύλο Chance, σημαίνει «μια ευκαιρία» είναι το μόνο που ζητάει αυτό το σκυλί...».

 

 

 

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στα έξοδα της κτηνιατρικής  φροντίδας του σκυλάκου να καλέσει την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up). Αν θέλετε να προσφέρετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για να στηρίξετε το Σωματείο και σε αυτό το περιστατικό μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω Paypal στο email: [email protected] είτε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA
 

 

Κάθε βοήθεια προς το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» είναι πάντα πολύτιμη.