Καρδίτσα: Βρήκαν τον σκύλο σε κακή κατάσταση από τη λεϊσμανίωση – Μεγάλη ανάγκη για βοήθεια και φιλοξενία

Ο Πίπης, είναι ένας σκυλάκος περίπου 5 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε εξαντλημένος και σε άσχημη κατάσταση την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 σε χωριό της Καρδίτσας και διασώθηκε από τα ενεργά μέλη του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» Ερμιόνη Γιαννακού και Φωτεινή Μόσχου.  

Αυτό το καλοσυνάτο, μια σταλιά πλασματάκι που ζυγίζει μόλις 3,7 κιλά, πάσχει από λεϊσμανίωση με τίτλο 1/600, ενώ έχει πρόβλημα στο μπροστινό δεξί του ποδαράκι.

 

 

«Το προσωπάκι του πέτρωσε. Στα ματάκια του γύρω - γύρω είναι τόσο ξερό το δέρμα! Το μπροστινό ποδαράκι το κρατάει στον αέρα. Όλα τα κακά της μοίρας του δηλαδή. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να φωτίσουμε αυτά τα στρογγυλά ματάκια!» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

Εάν κάποιος θέλει να βοηθήσει τον Πίπη, αυτό που χρειάζεται πρώτα από όλα είναι μια φιλοξενία κι έναν ασφαλή χώρο για να μπορέσει να ακολουθήσει τη θεραπεία του και να συνέλθει πλήρως.  

 

 

Επίσης είναι αναγκαίο να υποβληθεί σε περισσότερες εξετάσεις αίματος (για Ερλίχεια, Διροφιλάρια, γενική για νεφρά και συκώτι) ώστε ο κτηνίατρός του να έχει μια ολοκληρωμένη κλινική εικόνα του. Μέχρι στιγμής τα κτηνιατρικά του έξοδα είναι 50 ευρώ και υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν περίπου κατά 100 ευρώ.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τον Πίπη μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» (Αρ. Πρ. 16/2016) ή μέσω Paypal: [email protected] 

Τράπεζα Πειραιώς
Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ. 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε με το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» μέσω facebook