Καρδίτσα: Βρήκε τη σκυλίτσα σκελετωμένη από την ασιτία στο τελευταίο στάδιο της ψώρας

Σ’ ένα χωράφι δίπλα σε πολυσύχναστο δρόμο λίγο έξω από την πόλη της Καρδίτσας η Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω», εντόπισε την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 τη σκυλίτσα που βλέπετε σε άθλια κατάσταση να κάθεται ανήμπορη κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων.

 Δυστυχώς κανείς από τους ντόπιους ή περαστικούς, οι οποίοι έβλεπαν για καιρό την άρρωστη σκυλίτσα να περιφέρεται σκελετωμένη από την ασιτία,  δεν νοιάστηκε να την βοηθήσει.

 

 

Η εξαθλιωμένη σκυλίτσα παραδόθηκε στην Ερμιόνη Γιαννακού χωρίς να προβάλλει αντίσταση και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις (γενική αίματος, λεϊσμανίωση, ερλιχίωση, διροφιλάρια, αιματοκρίτη, μπαμπέσια).

Η Ερμιόνη Γιαννακού μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων»  ανέφερε ότι αυτό το πλάσμα, που ζυγίζει από την ασιτία μόλις 5 κιλά, πάσχει από σαρκοκοπτική ψώρα και φέρει πολλά άλλα βακτήρια στο δέρμα της. Έχει πληγές στο επάνω μέρος των αυτιών της και πονάει το πίσω δεξί πόδι.

 

 

Η σκυλίτσα, που την ονόμασαν Κάρι, φιλοξενείται και φροντίζεται από τους εθελοντές του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω».

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στα έξοδα της κτηνιατρικής της φροντίδας να καλέσει την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up). Αν θέλετε να προσφέρετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για να στηρίξετε το Σωματείο και σε αυτό το περιστατικό μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω Paypal στο email: [email protected] είτε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA

Κάθε βοήθεια προς το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» είναι πάντα πολύτιμη.