Κρήτη: Αστυνομικοί διέσωσαν κακοποιημένο σκύλο μετά από καταγγελία φιλόζωων

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος στο νομό Ρεθύμνης μετά την καταγγελία που δέχθηκαν από φιλόζωους για ένα δεμένο σκυλί που βρισκόταν σε εξαιρετικά άθλια κατάσταση. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου είχαν δέσει το ζώο και αφού το έλυσαν στη συνέχεια το μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου το φρόντισαν.

Το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2018 ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος Αστυνόμος Β΄ κ. Θεοφάνης Καταπόδης ενημέρωσε την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) κα Νατάσσα Μπομπολάκη προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για τη διάσωση του σκύλου.

 

 

Όπως αναφέρει η κα Μπομπολάκη η Π.Φ.Π.Ο. κινητοποιήθηκε κι αυτή άμεσα και το σκυλί συνοδεία κτηνιάτρων και μελών του φιλοζωικού συλλόγου Ρεθύμνου απομακρύνθηκε από το αστυνομικό τμήμα. Πριν οι αστυνομικοί έσπευσαν να δώσουν φαγητό και νερό και προστασία από την βροχή  στο σκύλο, τον οποίο ο βασανιστής, άγνωστος μέχρι στιγμής,  «ιδιοκτήτης» του  το έφερε σε αυτή την τραγική κατάσταση.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος και ιδιαίτερα τον Διοικητή του για την αμεσότητα αλλά και την ευαισθησία , με την οποία έδρασαν. Να υπενθυμίσουμε ότι πολύ πρόσφατα η Ομοσπονδία μας μετά από συνεννόηση με το Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση της ελληνικής νομοθεσίας για τα ζώα τόσο στην Σχολή Δοκίμων Αστυνομικών στο Ρέθυμνο όσο και στο σύνολο της εν ενεργεία αστυνομικής δύναμης του νομού Ρεθύμνης» επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) κα Νατάσσα Μπομπολάκη.