Κρήτη: Έσωσαν τα κουτάβια που κάποιος πέταξε σε σπήλαιο-βάραθρο 15 μέτρων στο Φυσικό Πάρκο της Κέρης Μαλεβιζίου

Επιτυχημένη ήταν η επιχείρηση απεγκλωβισμού 7 κουταβιών που κάποιος είχε πετάξει σε βάραθρο βάθους περίπου 15 μέτρων στο Φυσικό Πάρκο της Κέρης του Δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη.

Χθες το μεσημέρι κατά την διάρκεια κοινής άσκησης της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν τυχαία από αξιωματικούς τα 7 κουτάβια, ημίαιμα Ελληνικά Ποιμενικά, να είναι εγκλωβισμένα σε σπήλαιο-βάραθρο. Με την βοήθεια σχοινιών, οι αξιωματικοί κατέβηκαν στην τρύπα και με προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανά τα έξι από αυτά.

 

 

Τα κουταβάκια μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν τυχερά καθώς έπεσαν πάνω σε προβιές από πτώματα προβάτων και έτσι σώθηκαν. Όπως αναφέρει η γραμματέας και δικηγόρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» Καλλιόπη Μαραβελάκη, προφανώς ο δράστης είναι βοσκός και πρόκειται για το ίδιο άτομο που πέταξε στο σπήλαιο-βάραθρο και τα πρόβατα. Το έβδομο κουταβάκι δεν είχε την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα καθώς όταν έπεσε από την άκρη του βαράθρου στο κενό χτύπησε θανάσιμα στα βράχια και δεν τα κατάφερε.

Εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Ηρακλείου Κρήτης «Ζωόφιλη Δράση» που ειδοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσαν στο σημείο και μετέφεραν τα 6 κουταβάκια για περίθαλψη στην κτηνίατρο Πελαγία Σαβοϊδάκη, η οποία είναι συμβεβλημένη με τον Δήμο Μαλεβιζίου.  Τα κουταβάκια έχουν αναιμία καθώς έμειναν για αρκετό διάστημα χωρίς τροφή και νερό. Ωστόσο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο η ζωή τους και τους χορηγείται βιταμίνες δύο φορές την ημέρα. Ένα από τα κουταβάκια κατά την πτώση του τραυματίστηκε ελαφρά στο πίσω του ποδαράκι και έλαβε την απαραίτητη φροντίδα από την κτηνίατρο. Και τα 6 κουταβάκια αποπαρασιτώθηκαν και βρίσκονται σε φιλοξενία. Πρόκειται για 4 αρσενικά και 2 θηλυκά, ηλικίας περίπου 30 – 35 ημερών.

 

 

«Ήπιαν πολύ νεράκι, έφαγαν και ξεκουράζονται. Σύντομα, αφού πάρουν λίγο τα πάνω τους θα κάνουν το πρώτο εμβόλιο. Εμείς να πούμε πολλά μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική υπηρεσία, και να τους ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά για την άψογη συνεργασία που έχουμε μαζί τους, καθώς και τον Δήμο Μαλεβιζίου που για μια ακόμα φορά άμεσα παρέχει δια της κτηνιάτρου του κτηνιατρική βοήθεια στα σκυλάκια» αναφέρει η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα από τα 6 κουταβάκια να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σωματείο Ηρακλείου Κρήτης «Ζωόφιλη Δράση» στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6934090182 ή 6987129394.