Κρήτη: Έσωσαν τα τρία «βαρελόσκυλα» που κακοποιούσε ο «ιδιοκτήτης» τους στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια

Χάρη στην επιμονή και τις προσπάθειες των φιλόζωων και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» σώθηκαν τρία «βαρελόσκυλα» που ζούσαν φρικτές ζωές, αφού ο «ιδιοκτήτη» τους, τα είχε αλυσοδεμένα σε δρόμο που οδηγεί στα Σεϊτάν λιμάνια, για να λειτουργούν σαν σκιάχτρα για να τρομάζουν τα πρόβατα,  στερώντας τους ακόμα και το φαγητό και το νερό.

Ο φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» που κατήγγειλε ουκ ολίγες φορές την εξόφθαλμη αυτή κακοποίηση των ζώων αναφέρει τα εξής: «Σήμερα το πρωί μέλος του συλλόγου μας και κλιμάκιο της Αστυνομίας μετέβη στις περιοχές του Μουζουρά, Καθιανών και Χορδακίου καθώς σε γνώση του συλλόγου μας είχαν περιέλθει πολλά περιστατικά κακοποίησης δεσποζόμενων ζώων (που όμως κανένας από τους καταγγέλλοντες δεν ήθελε να πάει στην αστυνομία) με σκοπό να γίνει αυτοψία, να βελτιωθούν οι συνθήκες ευζωίας των ζώων και να επιβληθούν τα διοικητικά πρόστιμα.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε όλα τα σημεία που υπήρχαν καταγγελίες και στο τέλος επισκέφτηκαν τα σημεία όπου έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα και αφορούν στα βαρελόσκυλα στο Χορδάκι κοντά στο λατομείο - όπου παρόλα τα πρόστιμα και την επιβολή ενός έτους με αναστολή στον «κηδεμόνα», υπήρξε και νέα επώνυμη καταγγελία από συμπολίτη μας - αλλά και στον δρόμο που οδηγεί στα Σεϊτάν λιμάνια.

 

 

Αρχικά ο «κηδεμόνας» ισχυρίστηκε ότι τα ζώα δεν είναι δικά του και ότι τα έδεσε εκεί για να μην του πειράζουν τα πρόβατα, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν τους παρείχε φαγητό και νερό. Μετά όμως από την επιμονή της αστυνομίας και του μέλους μας, υπήρξε ανακολουθία στα λεγόμενα του πατέρα του, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τα σκυλιά είναι δικά τους. Ο κηδεμόνας τελικά δέχτηκε να παραχωρήσει τα τρία ζώα που βρισκόταν στο λατομείο, στο σύλλογό μας γιατί – όπως είπε χαρακτηριστικά - «βαρέθηκε να τον κυνηγούν και να του επιβάλλουν ποινές για τους σκύλους» και η αστυνομία τον υποχρέωσε να φροντίζει τα ζώα, μέχρι να τα πάρουμε από το σημείο, ενώ πήρε τα άλλα στο σπίτι του.

Η Δέσποινα που έκανε την τελευταία καταγγελία για τα συγκεκριμένα ζώα, μόλις έμαθε ότι τα παραχωρεί και γνωρίζοντας την αδυναμία του συλλόγου μας να τα φιλοξενήσει, λόγω του μεγάλου αριθμού ζώων που φιλοξενούμε, ανέλαβε δράση και βρήκε φιλοξενίες, ενώ θα αναλάβει και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη καθώς και την προσπάθεια υιοθεσίας τους. Την ευχαριστούμε πολύ γιατί απέδειξε έμπρακτα ότι ήθελε να βοηθήσει τα ζώα. Όλοι μαζί μπορούμε!» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».