Κρήτη: Έσωσαν τον σκύλο που ζούσε εγκαταλειμμένος στην αυλή του σπιτιού του εδώ και έναν χρόνο

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» διέσωσε έναν σκύλο που ζούσε μόνος στην αυλή του σπιτιού του στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων και τον φρόντιζε μια γειτόνισσα αφού οι «κηδεμόνες» του – ιταλικής καταγωγής – δεν κατοικούν πια εκεί  εδώ και έναν χρόνο.

Πριν από λίγες μέρες εθελοντές-μέλη του Συλλόγου ενημερώθηκαν για τον σκύλο από τη γυναίκα που τον φρόντιζε, η οποία όπως ανέφερε τον εντόπισε τυχαία πριν αρκετό καιρό καθώς η περίφραξη του σπιτιού είναι πέτρινη και δεν είχε οπτική επαφή με τον εσωτερικό χώρο. Από τότε που τον βρήκε του έδινε τροφή και νερό κι έτσι κατάφερε να επιβιώσει.

Ο σκυλάκος, τον οποίον ονόμασαν Τσάρλι, φιλοξενείται σε σπίτι φιλόζωου και οι εθελοντές που συμμετείχαν στη διάσωσή του ψάχνουν να του βρουν μια καλή οικογένεια για να υιοθετηθεί.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει γι’ αυτό το περιστατικό διάσωσης του εγκαταλειμμένου σκύλου τα εξής: «Πριν λίγες μέρες επικοινώνησε με το σύλλογό μας ,συμπολίτης μας από την περιοχή του Ακρωτηρίου και μας ενημέρωσε ότι στο γειτονικό της σπίτι, ζει στην αυλή ένας σκύλος, ενώ οι ιδιοκτήτες -ιταλικής καταγωγής- έχουν να εμφανιστούν ένα χρόνο περίπου.

Η συμπολίτης μας, μας ανέφερε ότι εντόπισε τυχαία το σκυλάκι πριν αρκετό καιρό, εντελώς αποστεωμένο και άρχισε να του πετάει φαγητό με την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή οι ιδιοκτήτες. Μας ανέφερε επίσης, ότι στην αυλή του σπιτιού υπήρχαν και τρία κουνελάκια, ένα γκρι και δύο λευκά, στα οποία πετούσε καρότα, αλλά εδώ και καιρό δεν τα βλέπει πλέον.

 

 

Ενημερώσαμε την αστυνομία, καθώς κανείς από τους γείτονες δεν γνώριζε πού είχαν πάει οι ιδιοκτήτες, επισκεφτήκαμε το σημείο και διαπιστώσαμε ότι όντως υπήρχε ένας σκύλος, ο οποίος ήταν πολύ επιφυλακτικός και δεν πλησίαζε την περίφραξη. Αφού πηγαίναμε καθημερινά για μερικές ημέρες και του μιλούσαμε απέξω, σήμερα τη Δευτέρα 1η Απριλίου κατεβάσαμε μια ειδική παγίδα με λιχουδιές και σε λίγη ώρα ο σκύλος είχε μπει μέσα.

Όταν ανεβάσαμε την παγίδα και την ανοίξαμε είδαμε έναν πανέμορφο σκυλάκο, ο οποίος είχε παχύνει χάρη στη φροντίδα της γειτόνισσας, πολύ φιλικό που διψούσε για χάδια και αγκαλιές, αφού είχε ασυλοποιηθεί για έναν χρόνο περίπου καθώς η περίφραξη ήταν πέτρινη και δεν είχε οπτική επαφή με το περιβάλλον εκτός σπιτιού. Μεταφέραμε τον Τσάρλι, όπως τον ονομάσαμε, σε σπίτι φιλοξενίας και ψάχνουμε να του βρούμε οικογένεια. Ας δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον Τσάρλι. Είναι πολύ ανθρωποκεντρικός και φιλικός».

Όποιος ενδιαφέρετε για τον Τσάρλι μπορεί να αφήσει μήνυμα στη Σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» που διαθέτει στο facebook.