Λήμνος: Αναρρώνει η σκυλίτσα που υπέφερε για μήνες από την αλυσίδα που είχε εισχωρήσει μέσα στη σάρκα της

Η νεαρή σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες εντοπίστηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 από κάτοικο της Λήμνου να περιπλανιέται με μια μεγάλη πληγή, καθώς η αλυσίδα που κάποιος πέρασε - όταν ήταν ακόμα κουτάβι - γύρω από το λαιμό της, είχε εισχωρήσει μέσα στη σάρκα της με αποτέλεσμα το ζώο να υποφέρει για μήνες.

Αμέσως ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου και δύο εθελόντριες του μετέβησαν στο χωριό Ατσική Λήμνου κι άρχισαν να αναζητούν την σκυλίτσα, την οποία τελικά και εντόπισαν σε τραγική κατάσταση.

 

 

«Αυτό που αντικρίσαμε όταν πια την βρήκαμε και την παραλάβαμε ήταν κάτι που ο ανθρώπινος νους δεν μπορούσε να το συλλάβει. Η σκυλίτσα που η ηλικία της δεν ξεπερνάει το ένα έτος βρισκόταν σε πάρα πολύ άθλια κατάσταση. Υπήρχε αλυσίδα η οποία είχε γίνει ένα με τον λαιμό της και από ότι καταλάβαμε της την είχαν βάλει όταν ακόμα ήταν κουτάβι και όσο η σκυλίτσα μεγάλωνε τόσο η αλυσίδα γινόταν ένα με το δέρμα της.

Προφανώς έβλεπαν το ζώο σε αυτή την κατάσταση και απλά αδιαφορούσαν. Το έβλεπαν να σαπίζει και απλά δεν τους ενδιέφερε. Η σκυλίτσα πρέπει να ξέφυγε από μάντρα και για ακόμα μια φορά καταλαβαίνουμε πόσο πολύ υποφέρουν τα σκυλιά που ζουν σε μάντρες» αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου.

 

 

Η σκυλίτσα, που οι σωτήρες της την ονόμασαν Σοφία, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και φιλοξενείται στο σπίτι εθελοντή έως ότου αναρρώσει πλήρως και βρει τη δική της οικογένεια που θα την αγαπά και θα την φροντίζει.«Παρόλα αυτά που πέρασε παραμένει ένα χαρούμενο σκυλάκι που έχει όρεξη για ζωή» αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου.