Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής σώθηκαν 3 γατάκια που βρέθηκαν σε υπόγειο κάδο σκουπιδιών στην Θήβα Βοιωτίας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέσωσε το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου 2019 τρία νεογέννητα γατάκια που βρήκε περαστικός κλεισμένα σε πλαστική σακούλα και πεταμένα σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της Θήβας.

Κάποιος αφού τα άρπαξε από τη μάνα τους, τα πέταξε ζωντανά μαζί με τα απορρίμματα της τουαλέτας του στον υπόγειο κάδο σκουπιδιών  αφού πρώτα τα έχωσε σε πλαστική σακούλα για να τα ξεφορτωθεί. Το κλάμα των νεογέννητων άκουσε ένας άνδρας που περνούσε από το σημείο και κάλεσε την Πυροσβεστική, η οποία αμέσως ανταποκρίθηκε και απεγκλώβισε τα τρία γατάκια από τον υπόγειο κάδο απορριμμάτων. Το ένα από τα τρία γατάκια το πήρε η μαμά του που εμφανίστηκε αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό, ενώ τα υπόλοιπα δύο φιλοξενούνται σε σπίτι εθελοντή.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας «Άγιος Φραγκίσκος» επισημαίνει για τη διάσωση των τριών νεογέννητων γατιών τα εξής: «Δεχθήκαμε ένα μήνυμα από αυτά που δεν ξέρεις αν σου υπενθυμίζουν το χάσιμο της πίστης σου στους ανθρώπους ή την ελπίδα του ότι υπάρχουν άνθρωποι. Κάποιος που θέλει να λέγεται και «άνθρωπος» λοιπόν, αποφάσισε να πετάξει σε κάδο σκουπιδιών, τρία νεογέννητα γατάκια, στο κέντρο της Θήβας.

Εδώ πρέπει να πούμε στους φίλους που δεν γνωρίζουν, ότι πολλοί κάδοι σκουπιδιών στην Θήβα είναι «δεξαμενές» κάτω από το έδαφος. Που λέτε, ο κύριος/α, έβγαλε τα σκουπίδια από την τουαλέτα του, (ναι, τόσος σαδισμός και απανθρωπιά) έβαλε μέσα τα γατάκια και έφυγε «κύριος» και με ελαφρά τη συνείδηση. Βρέθηκε ένα νέο παιδί, ο Σπύρος (να 'ναι καλά) να ακούσει τις φωνές τους και να κινητοποιηθεί. Να μην κλείσει τα μάτια και τα αυτιά του. Ο Χρήστος και ο Γιάννης έσπευσαν και κατάφεραν να τα πάρουν στα χέρια τους με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, η οποία πρέπει να πούμε ότι είναι πάντα και άμεσα δίπλα μας.

 

 

Τρία μωρά, περίπου ενός μηνός, ίσως και λιγότερο. Κι εκεί που απελπισμένοι (μιας και όλων τα σπίτια είναι γεμάτα από περιστατικά) συζητούσαμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα, εμφανίστηκε η μητέρα τους. Τρομοκρατημένη. Όπως κάθε μάνα. Πήρε δειλά το ένα από τα τρία. Ξέρετε κάτι; Ήταν από τις πιο σπαρακτικές εικόνες που έχουμε δει. Τα παιδιά περίμεναν πολλές ώρες να επιστρέψει, κάτι που δεν έγινε. Θα ξαναπροσπαθήσουν σήμερα στο ίδιο σημείο.

Εν κατακλείδι, έχουμε: Δύο πορτοκαλί όνειρα, λαμπερά και καθαρά σαν τον ήλιο πλέον, που χρειάζονται φροντίδα. Ένα νέο παιδί, που δεν απέφυγε να δει και να ακούσει, αλλά να δράσει. Τους κυρίους Δημήτριο Δημητρόπουλο - Πυρονόμο, Αριστοτέλη Στρογγύλη - Πυροσβέστη και Σωτήρη Ρήγο - Πυροσβέστη, που όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στην κλήση μας άμεσα αλλά και ενδιαφέρθηκαν για την τύχη των μικρών από εκεί και πέρα. Τους ευχαριστούμε. Είστε πολύτιμοι για όλους μας.  Κι ένα ανθρωποειδές που ζει ανάμεσα μας, με την ψυχή ίδια με την σακούλα απορριμμάτων που χρησιμοποίησε.

Χρειαζόμαστε βοήθεια για τα μικρά. Μητέρα σκυλίτσα που να θηλάζει στην περιοχή της Θήβας ή και ανθρώπους που θα αποφασίσουν να τους δείξουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, υιοθετώντας τα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το φύλο τους. Παρακαλούμε, είναι άμεση ανάγκη να βοηθηθούν κι εκείνα κι εμείς ώστε να μείνει χρόνος και χώρος να ασχοληθούμε με άλλα επείγοντα περιστατικά. Κοινοποιήστε, ανταποκριθείτε.

Και ξέρετε κάτι; Δεν τη χάσαμε τελικά την ελπίδα μας. Είμαστε πολύ περισσότεροι όσοι κινηθήκαμε και όσοι θα κινηθούν στην πορεία, από ένα κτήνος με ψυχή - σακούλα απορριμμάτων.  Όποιος ή όποια έχει οποιαδήποτε πληροφορία για τον τελευταίο, καλό είναι να μας ενημερώσει. Επίσης, οι κάτοικοι στην περιοχή να έχουν το νου τους. Θα το επαναλάβει. Και ευχόμαστε, να είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι παρόντες απλά, αν και όταν συμβεί αυτό...» καταλήγει  ο Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας «Άγιος Φραγκίσκος».