Μυτιλήνη: Έσωσαν τον γάτο που κάποιος κακοποίησε σφίγγοντας στο λαιμό του λαστιχάκι μαλλιών

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Κιβωτός Μυτιλήνης» ενημερώθηκε χθες το βράδυ για την ύπαρξη ενός αδέσποτου γάτου στην πόλη της Μυτιλήνης, ο οποίος έφερε βαθιά πληγή γύρω από το λαιμό του.

Η κινητοποίηση των εθελοντών του Συλλόγου ήταν άμεση και το ζωάκι μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου και διαπιστώθηκε ότι κάποιος εγκληματίας είχε περάσει ένα λαστιχάκι για μαλλιά γύρω από το λαιμό του με αποτέλεσμα αυτό να εισχωρεί βαθιά μέσα στο δέρμα σκίζοντας τις σάρκες του.

 

Ο κτηνίατρος, ο οποίος προς τιμήν του άνοιξε το κτηνιατρείο του στις 3 τα ξημερώματα,  καθάρισε την πολύ μεγάλη πληγή και έβγαλε το λαστιχάκι μαλλιών από το λαιμό του ζώου.

Ευτυχώς ο γάτος είναι καλά στην υγεία του, αλλά χρειάζεται να φιλοξενηθεί προσωρινά για 7 – 10 μέρες ώστε να αναρρώσει πλήρως σε ασφαλές περιβάλλον. Αν μπορείτε να βοηθήσετε στείλτε μήνυμα στη Σελίδα του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Κιβωτός Μυτιλήνης» στο facebook.

 

 

Το κόστος θεραπείας, φαρμάκων και ό,τι άλλο χρειαστεί ο γατούλης ανέλαβε ο Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης», αλλά καθώς τα οικονομικά του δεν είναι ανθηρά, αν μπορείτε και θέλετε να συνεισφέρετε στα έξοδά του, μπορείτε να καταθέσετε τη συνεισφορά σας είτε στο Pet Shop ΤΟ ΓΙΑΤΑΚΙ (Χατζημιχαήλ 21 Μυτιλήνη, Τηλ.: 2251022765) είτε μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στην τράπεζα EFG Eurobank Ergasias:

Δικαιούχος ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Αριθμός Λογαριασμού: 0026 0319 6601 0127 7852
IBAN: GR 6502 6031 90000 6601 0127 7852
SWIFT EFGBGRAAXXX