Περιφερόταν αβοήθητο για 15 μέρες με σπασμένη την κάτω γνάθο σε χωριό της Καρδίτσας

Σε χωριό της Καρδίτσας τριγυρνούσε για 15 ολόκληρες μέρες το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες έχοντας σπασμένη την κάτω γνάθο του, η οποία στην κυριολεξία κρεμόταν στον αέρα προκαλώντας του αφόρητους πόνους.

Το σκυλάκι παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα νηστικό αφού εκ των πραγμάτων δε μπορούσε να μασήσει την τροφή του με αποτέλεσμα να φθάσει τα 4,8 κιλά και να εξασθενήσει ο οργανισμός του.

 

 

Το δύστυχο ζώο περιφερόταν στους δρόμους υποφέροντας, αλλά κανείς δεν νοιάστηκε να το βοηθήσει.

Μόνο ένας νεαρός άνδρας ευαισθητοποιήθηκε μόλις είδε το σκυλάκι σ’ αυτή την τραγική κατάσταση και κάλεσε ζητώντας βοήθεια την Ερμιόνη Γιαννακού, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στην Καρδίτσα και  ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω».

 

 

Η  Ερμιόνη Γιαννακού και η Κατερίνα Γκανάτσιου, πρόεδρος του νεοσύστατου σωματείου, έσπευσαν επί τόπου και όπως αποκαλύπτουν οι δύο γυναίκες λύγισαν μόλις αντίκρισαν αυτό το δύστυχο πλάσμα.

«Δεν χωράει ο νους μου τι πόνο πέρασε και περνάει αυτό το πλάσμα. Δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες χωρίς να τρέφεται κανονικά και χωρίς να μπορεί να κλείσει καθόλου το στόμα του.

 

 

Μάτια την έβλεπαν, χέρια την τάιζαν (που δεν μπορούσε να φάει δηλαδή αλλά ξάπλωνε και έβγαζε πλάγια την γλώσσα της για να γλύψει) και κανείς δε σκέφτηκε να βοηθήσει.

Στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά οι ρίζες των πίσω δοντιών. Ξεριζώθηκαν κυριολεκτικά! Ολόκληρη η οδοντοστοιχία στον αέρα, ξεριζωμένη και χωρίς αναισθησία.

Κλωτσιά; Εμείς το θεωρούμε σίγουρο ότι έγινε από κλωτσιά. Η ζημιά που έχει υποστεί είναι τεράστια» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

 

 

Η σκυλίτσα, που την ονόμασαν Μάρα, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι το σπάσιμο της κάτω γνάθου προκλήθηκε είτε από αυτοκίνητο είτε από κάποιο αντικείμενο, όπως ξύλο, με το οποίο κάποιος χτύπησε το ζώο.

Προσωρινά έδεσαν μαζί την άνω και κάτω γνάθο και η σκυλίτσα, που παίρνει παυσίπονα για να μην πονάει, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

 

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε στην κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων μπορείτε να καλέσετε την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up) ή να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό με τη σημείωση «Για την Μάρα» στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αριθμός Λογαριασμού: 6244 1391 89068
Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
IBAN : GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC : PIRBGRAA