Ψαράδες έσωσαν τον σκυλάκο που κολυμπούσε εξαντλημένος ανοιχτά του Κόλπου της Σαλαμίνας

Ο κύριος Γιάννης, καπετάνιος του ψαροκάικου «Αναστάσιος» και οι άνδρες του ενώ ψάρευαν χθες ανοικτά του Κόλπου της Σαλαμίνας εντόπισαν τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες να κολυμπά εξαντλημένος κρατώντας με μεγάλη δυσκολία το κεφάλι του έξω από το νερό.

Στην αρχή νόμιζαν ότι αυτό που έβλεπαν είναι θαλάσσια χελώνα, αλλά όταν πλησίασαν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για σκύλο που κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να πνιγεί. Με πολύ προσπάθεια έβγαλαν τον σκυλάκο από τη θάλασσα και τον μετέφεραν με το ψαροκάικο τους στην προβλήτα όπου ενημέρωσαν το Λιμενικό, το οποίο με τη σειρά του κάλεσε τη Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) για να τον παραλάβουν.

 

 

Όμως το ζώο που ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένο και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ έχασε τον προσανατολισμό του και έπεσε ξανά στη θάλασσα. Οι εθελοντές της Ζ.Ο.Ε.Σ. χρειάστηκαν αρκετές ώρες μέχρι ο σκυλάκος να τους εμπιστευτεί και τελικά να καταφέρουν να τον ανασύρουν έξω από τη θάλασσα. Στη συνέχεια οι εθελοντές μαζί με την τοπική σύμβουλο του Δήμου Σαλαμίνας κα Μαργαρίτα Δαρζέντα μετέφεραν τον σκύλο σε κτηνιατρείο όπου του έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν τις επόμενες ημέρες. 

 

 

Όπως αναφέρει η Ζ.Ο.Ε.Σ. ο σκυλάκος που είναι ιδιαίτερα εξαντλημένος κοιμάται συνεχώς και κάνει εμετούς. Είναι απορίας άξιο πως βρέθηκε ο σκυλάκος να κολυμπά στα ανοικτά του Κόλπου Σαλαμίνας. Η Ζ.Ο.Ε.Σ. πάντως θεωρεί ότι το ζώο δεν κολύμπησε μόνο του τόσο μακριά από την ακτή και μάλλον κάποιος που ήθελε να τον ξεφορτωθεί μια για πάντα τον πέταξε στη θάλασσα για να πνιγεί.