Πυροσβέστες έσωσαν κουτάβι

Ένα κουτάβι 30 ημερών που είχε πέσει στην άκρη ενός δύσβατου ρέματος ύψους 3 μέτρων στην Κερατέα Αττικής κατάφεραν να σώσουν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου. Κάτοικοι της Αυλίζας Κερατέας που άκουσαν το κλάμα του κουταβιού κάλεσαν αμέσως το Φιλοζωικό Σωματείο «Πρόκρις», το οποίο ειδοποίησε με τη σειρά του την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Μέσα σε λίγα λεπτά δύο πυροσβέστες με το πυροσβεστικό τους όχημα κατέφθασαν στο σημείο. Ακολούθως κατέβασαν στο ρέμα μια ειδική σκάλα 4 μέτρων προσεγγίζοντας έτσι το κουτάβι. Με προσεκτικές κινήσεις οι άνδρες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το σκυλάκι, το οποίο βρισκόταν παγιδευμένο κάτω από μια παλέτα. Ο κούταβος ήταν βρεγμένος και εξαντλημένος, αλλά για καλή του τύχη δεν έφερε κανένα τραύμα παρά το γεγονός ότι έπεσε από ύψος σχεδόν τριών μέτρων.

Τόσο οι κάτοικοι της Αυλίζας Κερατέας όσο και τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Πρόκρις» ευχαριστούν θερμά τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση για βοήθεια και η παρέμβαση τους ήταν καταλυτική ώστε να σωθεί το αδέσποτο κουτάβι.

 

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει το υπέροχο αυτό πλασματάκι μπορεί να επικοινωνήσει με το Σωματείο στους αριθμούς τηλεφώνων 6974521052 και 6976931031.