Πυροσβέστες έσωσαν τον σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε απότομη βραχώδη πλαγιά στη Διψέλιζα Κερατέας Αττικής

Με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ίσως και της ζωής τους δύο πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, ο Ιωάννης Πεταλάς και ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος, έσωσαν χθες το μεσημέρι ένα σκυλί που ήταν εγκλωβισμένο για πάρα πολλές ημέρες σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά σε περιοχή της Διψέλιζας στο δήμο Λαυρεωτικής.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η Άντζυ Παπά ενημερώθηκε από φιλόζωη για ένα σκυλί που έκλαιγε εδώ και 25 μέρες στη Διψέλιζα, θεωρώντας ότι πρόκειται για δεσποζόμενο ζώο που ο «ιδιοκτήτης» του το κακομεταχειριζότανε. Η Άντζυ Παπά μετέβη στην περιοχή και παρά τις προσπάθειες της δεν κατάφερε να εντοπίσει τον σκύλο.

 

 

Χθες δέχθηκε και πάλι ένα τηλεφώνημα από τη φιλόζωη γυναίκα, η οποία την ενημέρωσε για το ίδιο σκυλί που συνέχιζε να κλαίει, αλλά ούτε η ίδια δε μπορούσε να το εντοπίσει. Αυτή τη φορά η Άντζυ Παπά κατάφερε να βρει το δύστυχο ζώο, το οποίο ήταν κουλουριασμένο σε δύσβατη και απότομη βραχώδη πλαγιά και δε μπορούσε από μόνο του να κατέβει.

Αν και είχε την επιλογή να φύγει από την πίσω πλαγιά, το σκυλάκι δεν το έκανε καθώς όπως αποδείχθηκε μετά από τη διάσωση του εκτός από πολύ αδύναμο ήταν και τραυματισμένο στο πίσω αριστερό του πόδι.

 

 

Η Άντζυ Παπά προσπάθησε να βρει τρόπο για να ανέβει την απότομη και βραχώδη πλαγιά, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον.

Κάλεσε τότε μαζί με μια φιλόζωη φίλη της την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση τους για τον απεγκλωβισμό του σκύλου.

 

 

Δύο πυροσβέστες κατέφθασαν στο σημείο και παρά το γεγονός ότι το πυροσβεστικό τους όχημα δεν διέθεται την κατάλληλη σκάλα για να προσεγγίσουν σε τέτοιο μεγάλο ύψος το σκυλάκι, αποφάσισαν να δράσουν άμεσα διότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη.

Το ψηλόβροχο και η αρκετή συννεφιά δυσχέραινε ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το σκυλάκι.

 

 

Με κίνδυνο τη ζωή τους οι δύο άνδρες κατάφεραν να ανέβουν με σχοινιά στο δύσβατο βράχο. Προσέγγισαν και περικύκλωσαν το τρομαγμένο σκυλάκι που προσπαθούσε να ξεφύγει, ενώ οι δύο φιλόζωες γυναίκες που παρακολουθούσαν την επιχείρηση διάσωσης, μιλούσα στο ζώο για να το ηρεμήσουν.

Με τη χρήση ενός σχοινιού οι δύο πυροσβέστες έπιασαν τον σκύλο, τον οποίο στη συνέχεια κατέβασαν με προσεκτικές κινήσεις στο χωματόδρομο και στα ασφαλή χέρια της Άντζυ Παπά.

 

 

Ο σκυλάκος εμφανώς ταλαιπωρημένος, άσιτος και τραυματισμένος στο πίσω αριστερό του πόδι φιλοξενείται στο σπίτι της Άντζυ Παπά και τη Δευτέρα θα μεταφερθεί σε κτηνιατρείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2 ετών και δε φέρει ηλεκτρονική ταυτότητα. Είναι άξιο απορίας πως κατάφερε να επιβιώσει αυτό το πλάσμα τόσες μέρες εγκλωβισμένο στην απότομη πλαγιά, εκτεθειμένο στη βροχή και το κρύο, χωρίς να έχει φαγητό και νερό.

 

 

Από τη στιγμή της διάσωσής του ο σκυλάκος δεν σταμάτησε να τρώει και μάλιστα με πολύ μεγάλη όρεξη.

Όπως αναφέρει η Άντζυ Παπά τις περισσότερες ώρες βρίσκεται μέσα στο σπιτάκι του, θαρρείς και φοβάται μην του το πάρουν και το χάσει.

 

 

«Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τα παιδιά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου, Ιωάννη Πεταλά και Αθανάσιο Αθανασόπουλο που με κίνδυνο ατυχήματος ανέβησαν με σχοινιά σ’ αυτό το δύσβατο μέρος για να διασώσουν το ταλαίπωρο ζώο. Τον φώναζαν Ρεξ στην προσπάθεια τους να τον προσεγγίσουν κι αυτό θα είναι τ’ όνομά του από δω και πέρα. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς παλληκάρια μας» αναφέρει η Άντζυ Παπά.