Πυροσβέστες και φιλόζωοι έσωσαν το κουτάβι που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην Λακήθρα Κεφαλονιάς

Το κουτάβι που είχε εγκλωβιστεί σε ακάλυπτο φρεάτιο όμβριων υδάτων βάθους 2 μέτρων στον επαρχιακό δρόμο Αργοστολίου – Λακήθρας απεγκλώβισαν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος Αργοστολίου Κεφαλονιάς με τη βοήθεια των φιλόζωων που κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη σωτηρία του μικρού ζώου, το οποίο κινδύνευε.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού του τζόκινγκ ο Στέλιος Μπαρνιάς άκουσε το κλάμα του κουταβιού κι άρχισε να το ψάχνει μέσα στα βάτα και τα πουρνάρια. Ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σ’ ένα ανοιχτό φρεάτιο όμβριων υδάτων και μέσα σ’ αυτό βρισκόταν το κουταβάκι αρκετά ταλαιπωρημένο και φοβισμένο. Ο κ. Μπαρνιάς πήδηξε μέσα στο φρεάτιο και παρά τις προσπάθειες του στάθηκε αδύνατον να πλησιάσει για να πιάσει το θηλυκό κουτάβι, το οποίο ήταν τόσο φοβισμένο που κρυβόταν όλο και πιο βαθιά στο σωλήνα του φρεατίου. Για βοήθεια έσπευσε η κα Καλαφάτη, αλλά και πάλι οι προσπάθειες διάσωσης του ζώου έπεσαν στο κενό.

 

 

Οι δυο φιλόζωοι ενημέρωσαν για το κουτάβι την πρόεδρο του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Maria Marina Machado, η οποία κάλεσε με τη σειρά της την Πυροσβεστική ζητώντας τη συνδρομή των πυροσβεστών ώστε να σώσουν άλλη μια ψυχούλα που κινδύνευε. Το Πυροσβεστικό Σώμα Αργοστολίου ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε στο σημείο ένα πυροσβεστικό όχημα και τρεις πυροσβέστες.

«Αναζητούσαμε τρόπο για να πλησιάσουμε τη φοβισμένη σκυλίτσα. Όσο την πλησιάζαμε τόσο αυτή κρυβόταν πιο βαθιά μέσα στο φρεάτιο. Ο Στέλιος βρήκε όμως τη λύση στο γρίφο κι αυτή ήταν λουκάνικα λαχταριστά που αγόρασε για να δελεάσει την πεινασμένη μικρή. Συνεννοηθήκαμε που ακριβώς να τα ρίξει ώστε να πηδήσει ο πυροσβέστης μέσα και να την αιφνιδιάσει. Έτσι κι έγινε. Η πεινασμένη μικρούλα δεν άντεξε στη μυρουδιά των λουκάνικων και σε λίγα δευτερόλεπτα βρισκόταν σώα στα χέρια του πυροσβέστη και στη συνέχεια στα χέρια της Μαρίνας και στην ασφάλεια του δικού μας αυτοκινήτου. Την παραδώσαμε στη κα Μάντελιν για να φροντίσει για την ταχεία ανάρρωση της» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Maria Marina Machado.

 

 

Για το ευτυχές τέλος της επιχείρησης διάσωσης της κουταβίνας ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» αναφέρει: «Οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον σωτήρα της κ. Στέλιο Μπαρνιά για όλη την προσπάθειά και την κινητοποίησή του, την κα Καλαφάτη που έσπευσε σε βοήθεια του, μας ειδοποίησε και την σπονσάρησε τη μικρή, τη διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος Αργοστολίου που άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για βοήθεια και τους πυροσβέστες κ.κ. Ηλία Αναλυτή, Χρήστο Ρασσόπουλο και Ξενοφώντα Χάλδα, τους εθελοντές μας στο καταφύγιο που σηκώνουν την πολύ δουλειά στο καταφύγιο για να μπορέσουμε να βρίσκουμε χρόνο και να διευθετούμε τέτοιου είδους υποθέσεις και φυσικά τη κα Μάντελιν που πάντα πρόθυμα μας βοηθάει. Να είστε όλοι σας πάντα καλά».