Πυροβολημένη στην σπονδυλική στήλη η σκυλίτσα που βρέθηκε στον Σταυρό Καρδίτσας

Ένα σφαιρίδιο σφηνωμένο στην σπονδυλική της στήλη έδειξε η ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε η σκυλίτσα που βρήκε ένας άνδρας στις 16 Ιανουαρίου 2019 να περπατάει με μεγάλη δυσκολία στην άκρη ενός δρόμου στο χωριό Σταυρός Καρδίτσας. 

Οι εθελοντές του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» που ενημερώθηκαν για το περιστατικό και έσπευσαν να βοηθήσουν το ζώο, αρχικά θεώρησαν ότι είχε χτυπηθεί από διερχόμενο όχημα. Όταν όμως την μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη, οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι στη σπονδυλική της στήλη έφερε ένα σφαιρίδιο από αεροβόλο όπλο.

 

 

Η Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω», αναφέρει: «Νομίζαμε ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Αλλά κάναμε λάθος. Την πυροβόλησαν. Ανθρώπινο χέρι ξανά. Πόσο θυμό να νοιώσει κανείς; Γιατί βρε άνθρωπε; Είναι θηλυκό και χοντρούλα 10 κιλά.

Δεν μπορεί να περπατήσει καλά, αλλά προσπαθεί η ψυχούλα. Επίσης έχει και πρησμένο τον τρίτο αδένα του βλεφάρου. Καθόταν στην άκρη του δρόμου και μόλις σταμάτησε ένας κύριος να δει τι της συμβαίνει αυτή προσπαθούσε να μπει μέσα στο αμάξι του. Ο άνθρωπος αμέσως μας κάλεσε να βοηθήσουμε το πλασματάκι».

 

 

Η Βιολέτα, όπως την ονόμασαν οι σωτήρες της, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη. 

Αν μπορείτε να βοηθήσετε το «Διασώζω» για να καλύψει τα κτηνιατρικά έξοδα και τις εξετάσεις αίματος, αλλά και το κόστος της χειρουργικής επέμβασης που πρέπει να γίνει, καλέστε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up) ή καταθέστε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στην Τράπεζα Πειραιώς (Όνομα δικαιούχου: Διασώζω - Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068 - IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068  - BIC: PIRBGRAA) ή μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]