Σκύλος έσωσε αδέσποτη γάτα που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο στη Ρόδο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απελευθέρωσε με επιτυχία το μεσημέρι της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου μια αδέσποτη γατούλα που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο στην περιοχή της Αυτοστέγασης επί της Ρόδου – Καλλιθέας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.rodiaki.gr που έφερε το περιστατικό στη δημοσιότητα, την αδέσποτη γάτα εντόπισε η σκυλίτσα Πόλυ που έκανε βόλτα στην περιοχή με τον κηδεμόνα της. 

Τις προηγούμενες δύο μέρες κάθε φορά που η σκυλίτσα περνούσε από το σημείο στεκόταν επάνω από το φρεάτιο και γάβγιζε αδιάκοπα. Ο κηδεμόνας της δεν μπορούσε να καταλάβει το λόγο που αντιδρούσε κατ΄ αυτό τον τρόπο η Πόλυ αφού η εγκλωβισμένη γάτα ούτε νιαούριζε, αλλά ούτε φαινόταν μέσα στο φρεάτιο.

 

 

Την τρίτη μέρα όμως, η γάτα μόλις άκουσε το γάβγισμα της Πόλυ άρχισε να νιαουρίζει και τότε ο κηδεμόνας της σκυλίτσας, που είχε αντιληφθεί το εγκλωβισμένο ζώο, κάλεσε τη σχετική υπηρεσία του Δήμου, η οποία ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο και απεγκλώβισαν τη γατούλα, η οποία αμέσως μετά τη διάσωσή της τράπηκε σε φυγή.