Την έκλεισε σε τσουβάλι και την πέταξε στο δρόμο έξω από το χωριό Νέα Ζωή Σκύδρας

Έξω από το χωριό Νέα Ζωή του Δήμου Σκύδρας ένας οδηγός βρήκε την Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου στην άκρη του κεντρικού δρόμου ένα λευκό τσουβάλι να κινείται. 

Ο άνδρας σταμάτησε το αυτοκίνητο του για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Έκπληκτος διαπίστωσε ότι μέσα στο κλειστό τσουβάλι υπήρχε μια σκυλίτσα περίπου 2 ετών.

Αμέσως ειδοποίησε το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Στοργή» και εθελοντές του σωματείου έσπευσαν στο σημείο.

 

 

Μέσα στο κλειστό τσουβάλι βρήκαν μια μικρόσωμη θηλυκή σκυλίτσα, βάρους μόλις 10 κιλών, με μεγάλες απώλειες τριχώματος σε όλο της το σώμα. Φορούσε καφέ περιλαίμιο και στο λαιμό της είχε δεμένο ένα σχοινί, το οποίο ήταν τυλιγμένο γύρω από την πλάτη της και από το σακί ώστε να μη μπορεί να απεγκλωβιστεί από μόνη της. «Άραγε ποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε να καταδικάσει με τέτοιο φρικτό θάνατο ένα γλυκύτατο και καλοσυνάτο πλάσμα» αναρωτιούνται οι εθελοντές του σωματείου.

 

 

Με τη βοήθεια περαστικών, οι εθελοντές κόψανε με μεγάλη προσοχή το σχοινί με το οποίο ο δράστης είχε κλείσει το τσουβάλι και στη συνέχεια ελευθέρωσαν τη σκυλίτσα που ήταν πολύ τρομαγμένη και φοβισμένη. Ακολούθως της έδωσαν τροφή και νερό. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι εθελοντές η σκυλίτσα έπινε το νερό σαν να μην υπήρχε αύριο, κάτι που σημαίνει ότι ήταν τουλάχιστον για δύο μέρες κλεισμένη στο τσουβάλι.

 

 

«Ρωτήσαμε κάποιους γνωστούς μας που μένουν εκεί και μας είπαν ότι το είχαν δει για μέρες να περιφέρεται μέσα στο χωριό και προφανώς κάποιος άξεστος, υποχόνδριος και επικίνδυνος στο μυαλό, που φοβήθηκε το «άρρωστο» ζώο φρόντισε να το ξεφορτωθεί μια και καλή δολοφονώντας το. Για κακή του τύχη όμως το έργο του δεν ολοκληρώθηκε μιας και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στις μέρες μας που δεν αδιαφορούν όταν μια ψυχή δίπλα τους κινδυνεύει και προσπαθούν να τη σώσουν» επισημαίνουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή».

 

 

Η νεαρή σκυλίτσα μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα της διάσωσής της σε κτηνιατρείο όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά και η Ντεζιρέ, όπως την ονόμασαν οι φιλόζωοι προς τιμήν μιας φίλης τους που ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή για την κατάσταση της, δεν πάσχει από λεϊσμανίωση ή ερλιχίωση.

Τελικά η σκυλίτσα δεν είχε ψώρα όπως αρχικά εκτίμησαν οι εθελοντές, αλλά μια αλλεργική αντίδραση σε εξωπαράσιτα και συγκεκριμένα σε ψύλλους, που προκάλεσε λιπώδης σμηγματόρροια δέρματος. Αυτός ήταν και ο λόγος που η σκυλίτσα είχε απώλειες τριχώματος. Στο ένα της αυτί είχε για καιρό καρφωμένο ένα άγανο 2,5 εκατ., το οποίο της προκάλεσε μόλυνση και τρομερό πόνο. Ήταν υποσιτισμένη και ταλαιπωρημένη. Έφερε μέχρι και σκουλήκια μέσα στα μάτια της.

 

 

Η σκυλίτσα ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και τρέφεται με ποιοτική τροφή για να βάλει κιλά και να δυναμώσει ο οργανισμός της. Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει την Ντεζιρέ για να μην νιώσει ξανά την εγκατάλειψη και την απόρριψη μπορεί να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749.