Τουρίστες έσωσαν τα κουτάβια που κάποιος πέταξε σε γκρεμό στην Αμφιθέα Ιωαννίνων

Τα  κλάματα των κουταβιών που βλέπετε στις φωτογραφίες άκουσαν δύο τουρίστες, η Nima και ο Steve, όταν σταμάτησαν να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες στην Αμφιθέα με φόντο την λίμνη των Ιωαννίνων. Άρχισαν να ψάχνουν το μέρος και τελικά εντόπισαν 4 κουτάβια να βρίσκονται μέσα σε τελάρο πεταμένα στον γκρεμό.

Αμέσως ακύρωσαν το ραντεβού τους με την υπόλοιπη ομάδα που θα πήγαιναν για αναρρίχηση και κατέβηκαν στην απότομη πλαγιά για να σώσουν τα κουτάβια. Η Nima και ο Steve είναι μέλη φιλοζωικής οργάνωσης στη χώρα τους με μεγάλη εμπειρία στις διασώσεις ζώων και αυτό συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση των κουταβιών που κάποιος πέταξε στον γκρεμό για να τα ξεφορτωθεί.

 

 

Οι δύο τουρίστες ενημέρωσαν για το περιστατικό τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina» και μέλη του πήγαν επί τόπου για να παραλάβουν τα 4 κουταβάκια.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο απορούσαμε όλοι πως έζησαν αυτά τα κουτάβια μετά από τέτοια πτώση στο γκρεμό. Παραλάβαμε τις πανέμορφες αυτές κουταβίσιες φάτσες, τα παιδιά ζήτησαν μία αναμνηστική φωτογραφία μαζί μας και συνέχισαν το ταξίδι τους ευχαριστώντας τους Έλληνες εθελοντές για τη βοήθεια. Τα μικρά τσοπανοσκυλάκια ακόμη δεν έχουν κλείσει τους 2 μήνες, και είναι διαθέσιμα προς υιοθεσία» αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina».