Τρύπωσε στ’ αμάξι αστυνομικού και σώθηκε

Ανώτατο στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας εντόπισε ένα αδέσποτο γατάκι να κάθεται σαν χαμένο στη μέση του δρόμου στην περιοχή Επίσκοπος. Αμέσως ακινητοποίησε το αμάξι του και στη συνέχεια σταμάτησε την κυκλοφορία ώστε να μαζέψει το γατάκι που κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να παρασυρθεί από τα διερχόμενα οχήματα.

Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και  απομάκρυνε το γατάκι από τη μέση του δρόμου μεταφέροντας το στην άκρη. Φαίνεται, όμως, ότι το γατάκι δεν αισθανόταν ούτε εκεί  ασφαλές, και με το δίκιο του, κι έτσι τρύπωσε μέσα στ’ αμάξι χωρίς να γίνει αντιληπτό. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής παρέμενε κρυμμένο κι έκανε την εμφάνισή του μόνο όταν φθάσανε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκάδας. Προς τιμήν τους, δεν εγκατέλειψαν το γατάκι στο δρόμο, αλλά το φιλοξένησαν στο κτίριο έως ότου φθάσουν οι εθελοντές του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας, τους οποίους ενημέρωσαν για τον αναπάντεχο «λαθρεπιβάτη».

«Μέχρι να φύγει η μικρή Γαβριέλα για το νέο της σπίτι, έγινε το κέντρο της προσοχής όλων. Με τέτοιο μάτι και τσαχπινιά πώς να μην τους ρίξει όλους;» αναφέρουν οι εθελοντές, οι οποίο καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα το Αστυνομικό Τμήμα Λευκάδας μετατράπηκε σε σημείο εγκατάλειψης ζώων.