Βρήκαν την αδέσποτη σκυλίτσα πυροβολημένη εξ επαφής στο χωριό Άγιος Φλώρος Καλαμάτας

Σε κατάσταση καταστολής νοσηλεύεται από χθες η αδέσποτη σκυλίτσα η οποία βρέθηκε πυροβολημένη εξ επαφής στο πίσω μέρος της ράχης της στο χωριό Άγιος Φλώρος στην Καλαμάτα. Μια γυναίκα ενημέρωσε χθες το απόγευμα τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας ότι μια θηλυκή μικρόσωμη σκυλίτσα  παραμένει εδώ και τρεις ημέρες πολύ σοβαρά τραυματισμένη κάτω από μια υπόγεια διάβαση αυτοκινήτων στο χωριό Άγιος Φλώρος.

Εθελοντές του έσπευσαν στο σημείο, παρέλαβαν το ζώο και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο στο οποίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η σκυλίτσα είναι σε καταστολή και της χορηγείται ορός και ισχυρά αντιβιοτικά για να αντιμετωπιστεί η αφυδάτωση και η εκτεταμένη μόλυνση.  

  Η ακτινογραφία έδειξε τα δεκάδες σκάγια
στο σώμα του πυροβολημένου ζώου

Για το περιστατικό ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Διασώθηκε χθες το απόγευμα από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας από το χωριό Άγιος Φλώρος. Σύμφωνα με την κυρία που μας ενημέρωσε για το ζώο και την κατάσταση του, η Florence κρυβόταν εκεί για 3 ημέρες περιμένοντας τη συμπόνια και αναμένοντας κάποια βοήθεια.

Έχει πυροβοληθεί σε πολύ κοντινή απόσταση και η σφαίρα έχει καταστρέψει το μικρό σωματάκι της. Ο κτηνίατρός μας άνοιξε ειδικά για να την δεχτεί καθώς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

 

Η μεγάλη απώλεια αίματος, η αφυδάτωση, η σημαντική λοίμωξη έχει πλέον ελεγχθεί και οι εξετάσεις αίματος μας έδειξαν επίσης ότι έχει ερλιχίωση. Είναι τώρα σε καταστολή με ορό και αντιβιοτικά. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες. Χρειαζόμαστε βοήθεια με την αμοιβή του κτηνιάτρου της, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Παρακαλώ να την κρατήσετε στη σκέψη σας και να μας βοηθήσετε αν μπορείτε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας.

Αν μπορείτε να συνεισφέρετε στα κτηνιατρικά της έξοδα πατήστε ΕΔΩ και προσφέρετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό μέσω Paypal.