Βρήκαν την σκυλίτσα εξαθλιωμένη και με βγαλμένο το μάτι της στο Αγναντερό Καρδίτσας

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του διαλυμένου αριστερού ματιού της υποβλήθηκε χθες από τον κτηνίατρο Αντώνη Λυμπέρη η σκυλίτσα που βρέθηκε ανήμπορη να περπατήσει στο χωράφι απέναντι από το ακατοίκητο σπίτι της γυναίκας που φρόντιζε τ’ αδέσποτα ζώα της περιοχής της, η οποία δολοφονήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2019 από τον πρώην σύζυγό της.

Η σκυλίτσα εντοπίστηκε τυχαία από την αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» Ερμιόνη Γιαννακού, όταν πήγε μαζί με την πρόεδρο του Σωματείου Κατερίνα Γκανάτσιου, να ταΐσει τα ζώα της δολοφονημένης γυναίκας που παραμένουν στο σπίτι της στο Αγναντερό Καρδίτσας. «Σαν να πήγε να ζητήσει βοήθεια από την Λίτσα που αγαπούσε και φρόντιζε όλα τα ζώα» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

 

 

Οι δύο γυναίκες μετέφεραν την σκυλίτσα στον κτηνίατρο Αντώνη Λυμπέρη και χθες χειρουργήθηκε με επιτυχία, αφού έπρεπε άμεσα να αφαιρεθεί το βγαλμένο της μάτι που ήταν σε προχωρημένη κατάσταση σήψης.

Η Ερμιόνη Γιαννακού αναφέρει για τη διάσωση της σκυλίτσας τα εξής: «Ξάπλωσε εκεί στα χορταράκια ανήμπορη να σταθεί πια στα πόδια της. Πονεμένη, ταλαιπωρημένη και με το μάτι να κρέμεται έξω. Το ένα μάτι κυριολεκτικά έχει πεταχτεί και κρέμεται, το άλλο μάτι έχει εσωτερικό αιμάτωμα.

 

 

Στο κορμί της - εκτός από τα αγκάθια - υπήρχε ένα σχοινί δεμένο με τέτοιο τρόπο σαν σαμαράκι για να την βγάζουν βόλτα, στο λαιμό αντί για περιλαίμιο υπήρχε ένα πλαστικό σχοινί. Η σκυλίτσα φανερά ταλαιπωρημένη ούτε να σταθεί δεν προσπαθούσε.

Βρέθηκε μπροστά στο ακατοίκητο σπίτι της Λίτσας που πηγαίνουμε και φροντίζουμε τα ζώα της από την ημέρα που δολοφονήθηκε. Σαν να πήγε να ζητήσει βοήθεια από την Λίτσα που αγαπούσε και φρόντιζε όλα τα ζώα. Δεν την βρήκε, δεν ήξερε ότι δεν ήταν πια εκεί. Βρήκε όμως εμάς.

 

 

Πρέπει να την βοηθήσουμε αλλά χρειαζόμαστε και όλους εσάς να σταθείτε στο πλευρό μας. Την ονομάσαμε Στέφη και νοσηλεύεται. Αύριο (13 Φεβρουαρίου 2019) θα μπει χειρουργείο και σε δεύτερο χρόνο θα χρειαστεί στείρωση, αποπαρασιτικά, εμβόλια και εξετάσεις αίματος. Δεν θα τα καταφέρουμε. Είναι τόσα πολλά τα ζώα που έχουμε αναλάβει που ξεπεράσαμε κατά πολύ τις δυνάμεις μας. Όμως και αυτό το πλάσμα μας χρειάζεται...».

Κάθε βοήθεια προς το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» είναι πάντα πολύτιμη

Τράπεζα Πειραιώς
Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ. 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:  6930434093