Βρήκαν την σκυλίτσα να υποφέρει από την θηλιά με σύρμα που κάποιος πέρασε σφιχτά γύρω από την κοιλιά της

Για τουλάχιστον 10 μέρες η σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες περιφερόταν στο Γεωργικό Καρδίτσας με μια πληγή γύρω από την κοιλιά της που είχε προκληθεί από τη συρμάτινη θηλειά που κάποιος εγκληματίας της είχε περάσει για να υποφέρει.

Μετά το θάνατο του κηδεμόνα της η σκυλίτσα κατέληξε στο δρόμο αφού κανείς από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον του εκλιπόντα δεν νοιάστηκε για την τύχη αυτού του πλάσματος που συνέχισε να περιμένει μάταια τον δικό του άνθρωπο να γυρίσει.  

 

 

Τελικά μετά από δύο μέρες αναζήτησης το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» που ενημερώθηκε για το μαρτύριο που βίωνε η σκυλίτσα κατάφερε να πιάσει το ζώο και να το μεταφέρει στον κτηνίατρο.  

Για την επιχείρηση διάσωσης του ζώου η Ερμιόνη Γιαννακού, ιδρυτικό μέλος του «Διασώζω», μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι η σκυλίτσα είχε αφόρητους πόνους και δεν άφηνε κανέναν να την πλησιάσει, αφού η συρμάτινη θηλειά έκοβε το κορμάκι της στα δύο, αργά και βασανιστικά.

 

 

«Χρειάστηκε να την ψάχνουμε δύο μέρες, να πηδήξουμε μαντρότοιχους, να της δώσουμε ηρεμιστικά και τελικά να την στριμώξουμε σ’ ένα μικρό διάδρομο ανάμεσα σε δύο σπίτια και με την χρήση «μπόγια» να καταφέρουμε να την πιάσουμε» επεσήμανε η Ερμιόνη Γιαννακού.

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου της αφαιρέθηκε η συρμάτινη θηλειά και της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

 

 

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις αίματος, οι οποίες έδειξαν ότι πάσχει από Ερλίχεια και Διροφιλαρίωση, ενώ βγήκε αρνητική στη λεϊσμανίωση.

«Μία πάλη μόλις ξεκίνησε. Πρέπει να παλέψουμε για να της προσφέρουμε μία υγιή και όμορφη ζωή» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

 

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε στην κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων μπορείτε να καλέσετε την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up) ή να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αριθμός Λογαριασμού: 6244 1391 89068
Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA