Βρήκαν τον εξαθλιωμένο σκύλο να αργοπεθαίνει μέσα σε αγωγό ύδρευσης στον Κάλαμο

Οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» εντόπισαν χθες τον άρρωστο και σκελετωμένο σκυλάκο που βλέπετε στις φωτογραφίες να ζει μέσα σ’ έναν υπόνομο ύδρευσης στον Κάλαμο Αττικής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας «Ιστορίες Αδέσποτων» ο Δήμος Ωρωπού είχε ενημερώσει στις αρχές Αυγούστου τη φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» για την ύπαρξη ενός σκύλου που πιθανότατα έπασχε από ψώρα κι ότι κανείς δε μπόρεσε μέχρι στιγμής να τον βρει όσες φορές κι αν τον έψαξε.

 

 

Μετά από πολλές προσπάθειες, επιμονή και υπομονή, εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» εντόπισαν τελικά χθες τον ταλαίπωρο αυτόν σκυλάκο να βρίσκεται μέσα σ’ έναν αγωγό ύδρευσης, παραδομένος στη μοίρα του.

Συγκλονίζουν τα λόγια των εθελοντών που αντίκρισαν αυτό το δύστυχο πλάσμα: «Υπάρχουν και αυτά τα σκυλιά. Αυτά που ζουν, αλλά νομίζουν πως έχουν πεθάνει. Αυτά που σπάνια βλέπουν φως, γιατί ξέρουν μόνο το σκοτάδι των υπονόμων. Αυτά που πρέπει να τα τραβήξεις στο φως. Πάντα στη θέα τέτοιων ζώων αναρωτιόμαστε για την προηγούμενη ζωή τους. Φοβόταν πάντα; Πόσο μπορεί να έχει πεινάσει; Πόσο έχει πονέσει όταν έσπασε το πόδι του; Τι οδηγεί ενα πλάσμα να ζει μόνιμα μέσα σ’ έναν αγωγό, να γίνεται το σπίτι του, ν’ αποκτά το χρώμα του και τη μυρωδιά του πεθαμένου;».

 

 

Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική του καταφυγίου της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek stray» όπου του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι γνωστά πολύ σύντομα, και νοσηλεύεται υπό στενή παρακολούθηση των κτηνιάτρων.

 

 

Όπως αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek stray» πρόκειται για ένα πολύ φοβισμένο, πληγωμένο και άρρωστο πλάσμα, με κατεστραμμένο το πίσω του πόδι που είναι πλέον αγκυλωμένο σε παράλληλη, με το σώμα, θέση.

Το κορμί του σκυλάκου είναι μια τεράστια φωλιά τσιμπουριών, το δέρμα του σκίζεται σαν τσιγαρόχαρτο στην παραμικρή κίνηση κι όλα τα μπροστινά του δόντια είναι σπασμένα.

 

 

«Μας είναι αδύνατον να υποθέσουμε τί μπορεί να του έχει συμβεί. Ευχόμαστε μόνο το «φως» που τον υποχρεώσαμε να δει, να απαλύνει τους πόνους του και να ηρεμήσει λίγο το κορμί του που τρέμει ασταμάτητα» επισημαίνουν οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray».