Βρήκαν τον σκελετωμένο σκύλο να αργοπεθαίνει από ασιτία στον Άγιο Φίλιππο Νίκαιας Αττικής

Στο σπίτι εθελόντριας του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας -Κερατσινίου φιλοξενείται ο σκύλος που βλέπετε στις φωτογραφίες, ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στον Άγιο Φίλιππο στην Νίκαια Αττικής να περιφέρεται εξαθλιωμένος από την πείνα.

Ο σκυλάκος που είναι σκελετωμένος από την ασιτία φορούσε περιλαίμιο και σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου όλα δείχνουν ότι πρόκειται για άλλη μια νέα εγκατάλειψη ζώου από τον «ιδιοκτήτη» του.

 

 

«Αυτόν τον σκυλάκο κάποιος τον είχε. Δύο ερωτήσεις μόνο. Πόσο καιρό του πήρε να τον φέρει σε αυτή την κατάσταση και με τι ψυχή τον πέταξε. Πάντα θα την πληρώνουν οι αδύναμοι δυστυχώς. Δεν έχει νόημα να βρίσουμε ή να ευαισθητοποιήσουμε τέτοιους «ανθρώπους».

Είναι τόσο άψυχοι που δεν θα νοιώσουν τίποτα. Τους αφήνουμε στη δυστυχία τους και απλά κάνουμε ότι μπορούμε, έστω και αν είμαστε λίγοι» αναφέρει η Φραντζέσκα Σπετσιώτη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας- Κερατσινίου.

 

 

Ο Φίλιπ, όπως τον ονόμασαν, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Είναι θετικός στο καλααζάρ, με τίτλο 1/600, και ξεκίνησε θεραπεία με milteforan (1,8ml την ημέρα) και zylapour. Βρίσκεται στα χέρια των εθελοντών του φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου και δέχεται την αγάπη, τη στοργή και τη φροντίδα που κάποιοι του στέρησαν.

Είναι 3 ετών, δεν φέρει μικροτσίπ και ζυγίζει μόλις 17,5 κιλά. «Αιτία της κατάστασής του η ΑΣΙΤΙΑ. Χρειάζεται καλή τροφή και μπάνια με το αντισηπτικό hibitan για να ξαναγίνει ένας κούκλος» επισημαίνει η Φραντζέσκα Σπετσιώτη.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με τροφές και φάρμακα ή αναγνωρίζει τον σκυλάκο ή γνωρίζει κάτι για την εγκατάλειψή του να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου μέσω facebook.