Βρήκαν τον σκελετωμένο, τυφλό και άρρωστο σκύλο να αργοπεθαίνει από την ασιτία σε ορεινή περιοχή της Άνω Γλυφάδας

Σε κτηνιατρείο νοσηλεύεται από χθες το εξαθλιωμένο και σκελετωμένο σκυλάκι που βρέθηκε να περιφέρεται με διογκωμένο και κατεστραμμένο το δεξί του μάτι και με πληγές στο κορμί του σε ορεινή περιοχή της Άνω Γλυφάδας.

Την ύπαρξή του πληροφορήθηκε χθες ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) μέσω της ανάρτησης που είχε κάνει στο facebook η Βάνα Ρεντούμη. Η πρόεδρος του Σ.Π.Α.Ζ. Φώφη Δημητριάδη και η εθελόντρια Μαρία Παπαδάτου έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν τον σκυλάκο πετσί και κόκκαλο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ενώ οι βαθιές πληγές στο πίσω μέρος του σώματός του έτρεχαν αίμα.

 

 

Τον μετέφεραν σε κτηνιατρείο όπου εκεί διαγνώστηκε ότι πάσχει από αναιμία,  ασιτία και υποθερμία. Το δεξί του μάτι δε λειτουργεί, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να σωθεί το αριστερό. Του έγιναν και οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι γνωστά αύριο Δευτέρα.

Το θετικό είναι ότι ο σκυλάκος τρώει με όρεξη και πίνει νερό. Είναι ένα ιδιαίτερα φιλικό κι αγαπησιάρικο πλάσμα παρά τον πόνο που νιώθει. «Τον κατέστρεψαν σωματικά αλλά δε μπόρεσαν να τον καταστρέψουν ψυχολογικά. Ένα πλάσμα σε τραγική κατάσταση να μας κουνάει την ουρά και να γέρνει, να ακουμπά πάνω μας, να γλύφει τα χέρια της κοπέλας δίπλα του στην αναμονή του κτηνιατρείου. Ο Σπίριτ στερήθηκε τα πάντα μέχρι τώρα στη ζωή του. Πρέπει να φροντίσουμε από δω και πέρα να έχει τα πάντα» αναφέρουν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ.

 

 

Στην ανάρτηση της στο facebook η Βάνα Ρεντούμη που δημοσιοποίησε το περιστατικό ζητώντας βοήθεια καταγγέλλει ότι ο σκυλάκος έχει «ιδιοκτήτες», οι οποίοι τον είχαν συνέχεια δεμένο και τον άφησαν ελεύθερο για να πάνε διακοπές. Αναφέρει επίσης πως ισχυρίστηκαν ότι κάνουν στο σκύλο τους θεραπεία κατά της Λεϊσμανίωσης με Zylapour και ότι μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές τους θα του κάνουν ευθανασία για να μην υποφέρει.

Ειδικότερα στην έκκληση της για βοήθεια η κ. Ρεντούμη ανέφερε επί λέξει: «Βρίσκεται στο βουνό και πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω, αδυνατώ να αναλάβω με 8 σκυλιά και άνεργη. Βρίσκεται Α. Γλυφάδα, δυο στενά πάνω από την Παπαφλέσσα προς το ξέφωτο. Ανήκει σε αλλοδαπούς, ήταν συνέχεια δεμένο και το άφησαν ελεύθερο τώρα που έφυγαν διακοπές. Ισχυρίζονται πως του κάνουν θεραπεία με Zylapour αλλά το ζώο έχει πολλά προβλήματα και είπαν πως μόλις επιστρέψουν θα κάνουν ευθανασία για να μην υποφέρει».

Η Μαρία Παπαδάτου ξεκαθάρισε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ότι η κα Βάνα Ρεντούμη δεν γνωρίζει τους «ιδιοκτήτες» του σκύλου καθώς δεν διαμένουν στην περιοχή, αλλά απλά διατηρούσαν ένα παράπηγμα όπου είχαν εκεί δεμένο το ζώο. Μια κάτοικος της περιοχής είχε πει στην κα Ρεντούμη ότι οι «ιδιοκτήτες» του σκύλου της ανέφεραν ότι θα φύγουν για λίγο στην Αλβανία και όταν γυρίσουν θα κάνουν ευθανασία στο ζώο. Μάλιστα της ζήτησαν να το ταΐζει μέχρι να επιστρέψουν. Η κα Παπαδάτου μας είπε ότι παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις η συγκεκριμένη γυναίκα δεν αποκάλυψε ποιοι είναι οι  «ιδιοκτήτες» του σκύλου και που μένουν.

 

 

Εκπρόσωπος του Σ.Π.Α.Ζ. μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή άμεση προτεραιότητα είναι η σωτηρία του σκυλάκου. Παρόλα αυτά εάν τα όσα κατήγγειλε στην ανάρτηση της η κ. Βάνα Ρεντούμη μπορούν να αποδειχθούν με στοιχεία τότε ο Σ.Π.Α.Ζ. θα πράξει τα δέοντα.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον Σπίριτ μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό είστε στον τραπεζικό λογαριασμό του Σ.Π.Α.Ζ. στην Alpha Bank: Αρ. Λογ. 389 0023 2000 0231, IBAN GR84 0140 3890 389002320000231, SWIFT CRBAGRAAXXX  είτε μέσω PayPal ([email protected]). Για κάθε κατάθεση σας ο Σ.Π.Α.Ζ. σας παρακαλεί να του στείλετε τα στοιχεία σας έτσι ώστε να κοπεί η σχετική απόδειξη.