Βρήκαν τον σκύλο να περιφέρεται εξαθλιωμένος σαν κινούμενο πτώμα στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης

Η Βάσω και η Ντόλλυ Χατζημανώλη εντόπισαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 σε κεντρικό δρόμο στο Καβαλάρι λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη τον εξαθλιωμένο σκυλάκο που βλέπετε στις φωτογραφίες. Οι δυο γυναίκες που επιτελούν σπουδαίο φιλοζωικό έργο στη Θεσσαλονίκη, έκαναν αναστροφή και ακινητοποίησαν το αμάξι τους με την ευχή ότι ο σκυλάκος θα της άφηνε να τον πλησιάσουν και δεν θα πεταγόταν στο δρόμο με κίνδυνο να παρασυρθεί από τις νταλίκες και τα φορτηγά που κινούνταν με μεγάλες ταχύτητες.

Συγκλονιστική είναι η αφήγηση της Ντόλλυ Χατζημανώλη και γι’ αυτό το λόγο την παραθέτουμε αυτούσια: «Στην άκρη της λωρίδας είδαμε μια σκιά να σέρνεται κολλητά στους θάμνους. Το εξασκημένο μάτι μας έπιασε την κίνηση και η καρδιά  μας άρχισε να σφίγγεται για το τι θα αντικρύσουμε από κοντά. Η βιαστική ματιά μας ήδη μας προετοίμασε για ένα ακόμα κινούμενο πτώμα.

Την ώρα που κάναμε αναστροφή για να πλησιάσουμε, η ίδια ευχή που κάνουμε πάντα. Να έρθει εύκολα κοντά μας και να μην πρέπει να σπάσει η καρδιά μας εκατό φορές επειδή θα πετάγεται στο δρόμο με κίνδυνο να γίνει χαλκομανία μπροστά μας. Ευτυχώς για εκείνον αλλά και για μας, ο Φιλήμονας όχι μόνο δεν έδειξε καθόλου φόβο αλλά ήρθε κοντά μας και ακούμπησε το κεφαλάκι του στο χέρι που του απλώσαμε.

 

 

Η Βάσω, παρά τις αμέτρητες φορές που έχει ζήσει το ίδιο σκηνικό, δάκρυσε. Όχι μόνο για τη θλιβερή εικόνα αυτού του πλάσματος που είχαμε μπροστά μας, αλλά για την απίστευτη αυτή εμπιστοσύνη του. Αρκούσε μόνο μια στιγμή για να ξεχάσει ό,τι δενό έχει περάσει από το είδος μας και να αφήσει τη ζωή του στα χέρια μας.

Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, είναι μεγάλη η χαρά αλλά και η ευθύνη. Δεν θα τον διαψεύσουμε τον Φιλήμονα, όσο κι αν η οικονομική, ψυχολογική και σωματική μας κατάσταση δεν επιδέχεται άλλης επιβάρυνσης. Θα παλέψουμε γι’ αυτόν και μαζί μ’ αυτόν.

Μας διάλεξε για «ανθρώπους του», μέχρι τουλάχιστον να γίνει καλά και να βρει τη δική του οικογένεια. Μας το είπε με όλους τους τρόπους. Με το άγγιγμα του, τα μάτια του αλλά κυρίως επειδή όση ώρα παλεύαμε να κάνουμε λίγο χώρο στο ασφυκτικά γεμάτο αυτοκίνητο για να τον χωρέσουμε, αυτός όχι μόνο δεν έκανε να φύγει, αλλά μας ακολουθούσε γύρω-γύρω, μη θέλοντας να μας χάσει απο τα μάτια του.

 

 

Ποιος ξέρει πόσο καιρό είχε να νιώσει ότι κάποιος τον αγαπά; Θα είμαστε λοιπόν μαζί σε αυτόν τον αγώνα. Κι έχει πολύ δρόμο το αγόρι μας. Είναι ένας πραγματικός σκελετός, καταπληγωμένος. Το δέρμα του «τσιμεντένιο», μας έφερε στον νου τον Λέανδρο μας και τον Μενέλαο, που ευτυχώς τα ξεπέρασαν όλα και έχουν πια υιοθετηθεί.

Είναι τόσο κοκαλιασμένος ο Φιλήμονας που όταν τον πήραμε αγκαλιά για να τον βάλουμε στο αυτοκίνητο, νομίσαμε ότι τα δάχτυλα μας διαπέρασαν την πέτσα που κάλυπτε τα κοκαλάκια του. Τα αυτιά του σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτα αίματα, βαριά και πρησμένα.  Πόσο καιρό άραγε τριγυρνούσε σ’ αυτή την κατάσταση, ανάμεσα στα δεκάδες εργοστάσια της περιοχής, χωρίς κανείς να νοιαστεί;

Ήρθε μαζί μας στο καταφύγιο μας (Καταφύγιο Ζώων – Animal Refuge) όπου του χορηγήθηκε Ιβερμεκτίνη, αντιβίωση και πολυβιταμίνες και αρχίσαμε να τον ταΐζουμε με πολλά αλλά μικρά όμως γεύματα. Η πείνα του δεν περιγράφεται. Δείχνει πολύ κουρασμένος και περπατάει κρατώντας χαμηλά το πίσω μέρος του σώματός του.

Κοιμάται πολλές ώρες ξαπλωμένος στην ζεστή φωλίτσα του. Οι φλέβες του ανύπαρκτες προς το παρόν. Ελπίζουμε ότι σε λίγες μέρες θα συνέλθει κάπως και θα μπορέσει να γίνει αιμοληψία για τις απαραίτητες εξετάσεις και τεστ».

 

 

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί στον αγώνα του Φιλήμονα να ξαναγίνει από φάντασμα που είναι τώρα σε σκύλο, ας επικοινωνήσει με το Ζωοφιλικό Σωματείο Καταφύγιο Ζώων – Animal Refuge μέσω της σελίδας του στο facebook ή στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Επίσης μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου στην Εθνική Τράπεζα: Αριθμός λογαριασμού:208/296013-33, IBAN: GR6001102080000020829601333, BIC: ETHNGRAA ή μέσω paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]