Βρήκαν τον σκύλο σκελετωμένο ετοιμοθάνατο από την ασιτία στον Ωρωπό Αττικής

Υπό τη φροντίδα της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» βρίσκεται από σήμερα ο σκύλος της φωτογραφίας που εντοπίστηκε στην κυριολεξία πετσί και κόκκαλο να πεθαίνει από την ασιτία στον Ωρωπό Αττικής, όπου συχνά εγκαταλείπονται δεσποζόμενα ζώα από τους «ιδιοκτήτες» τους. Το ζώο που είναι προφανώς θύμα εγκατάλειψης υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση των ζωτικών του οργάνων, καθώς είναι εξαιρετικά σκελετωμένο.

H M.K.O. «Save a Greek Stray» αναφέρει γι΄αυτό το περιστατικό εγκατάλειψης τα εξής: «Όταν εγκαταλείπετε τα σκυλιά σας, πώς ακριβώς φαντάζεστε ότι θα εξελιχθεί η ιστορία τους; Ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καταφέρει να βρει φαγητό και μια μέρα, κάποιος, θα το πάρει σπίτι του και θα ζήσει καλά κι εσείς καλύτερα;

Να σας ενημερώσουμε, ότι το παραμύθι σας δεν έχει ούτε αυτή την πλοκή, αλλά ούτε και happy ending. Ο σκύλος σας θα πεθάνει αργά και βασανιστικά, περνώντας από όλα τα στάδια της στέρησης και της σήψης, όπως ακριβώς και ο όμορφος που περισυνελλέγει σήμερα ημιθανής, από την περιοχή του Ωρωπού.

Η κατάσταση των οργάνων του είναι ακόμα άγνωστη, καθώς περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.  Απεριόριστη θλίψη και απελπισία για αυτή την κατάντια».