Βρήκε γατάκι πεταμένο σε κάδο ανακύκλωσης στο Καπανδρίτι Αττικής

Στην λεωφόρο Καλάμου στο Καπανδρίτι Αττικής κάποιος απάνθρωπος πέταξε σε κάδο ανακύκλωσης το γατάκι που βλέπετε στη φωτογραφία, προκειμένου να το αποτελειώσει με τον πιο βασανιστικό τρόπο. Το μωρό σώθηκε από το δυνατό κλάμα του καθώς έτσι κατάφερε να το βρει ένα νεαρό κορίτσι που περνούσε τυχαία από το σημείο.

 Ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένο και σε κατάσταση σοκ, ενώ προσπαθούσε απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί από ένα πλαστικό ποτήρι όπου είχε σχεδόν σφηνώσει το κορμάκι του. Το κορίτσι αμέσως έβγαλε το γατάκι από τον κάδο και το μετέφερε στο σπίτι και στη μητέρα της, η οποία είναι εθελόντρια του φιλοζωικού σωματείου S.C.A.R.S. - Second Chance Animal Rescue Society. Το γατάκι έλαβε όλη την απαραίτητη φροντίδα και φιλοξενείται στο σπίτι της εθελόντριας έως ότου συνέλθει πλήρως από την δυσάρεστη αυτή περιπέτεια και βρει την καταλληλότερη οικογένεια για να υιοθετηθεί.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό που αποδεικνύει για πολλοστή φορά  το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι συνάνθρωποί μας, το φιλοζωικό σωματείο S.C.A.R.S. - Second Chance Animal Rescue Society αναφέρει τα εξής: «Τα ζώα δεν χαρίζονται, δεν ανακυκλώνονται, δεν πετιούνται, δεν πωλούνται και δεν είναι Αντικείμενα. Η συνείδηση είναι ευρέως διαδεδομένη στο ζωικό βασίλειο. Τα ζώα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται καταχρηστικά και με βάναυσο τρόπο. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα ζώα μπορούν να βιώσουν συναισθήματα από τα πιο απλά, όπως η ευτυχία και η θλίψη, μέχρι και πιο περίπλοκα όπως η ενσυναίσθηση, η ζήλια και ο θρήνος. Η ευαισθησία των ζώων ορίζεται ως η ικανότητα να αισθάνονται, να αντιλαμβάνονται και να βιώνουν υποκειμενικά διάφορες εμπειρίες. Πλέον γνωρίζουμε πως τα ζώα αισθάνονται όσο και εμείς και οφείλουμε να υιοθετήσουμε συμπεριφορές που θα σέβονται το γεγονός αυτό, συμπεριφορές που θα αφορούν όχι μόνο τα κατοικίδιά μας, αλλά ολόκληρο το ζωικό βασίλειο.

Η σκληρότητα προς τα ζώα είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια μιας ψυχοπαθητικής διαταραχής. Πρόκειται για έναν τρόπο έκφρασης θυμού των μελλοντικών δολοφόνων κατ’ εξακολούθηση, χρησιμοποιώντας τα ανυπεράσπιστα ζώα. Συχνά, οι ψυχοπαθείς σκοτώνουν τα θύματά τους με ίδιο ή παρόμοιο τρόπο που βλάπτουν τα ζώα. Η σχέση μεταξύ της κακοποίησης των ζώων και της ψυχοπάθειας είναι τόσο προφανής, που το FBI στις ΗΠΑ άρχισε να καταγράφει τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων σε ετήσιες ποινικές αναφορές.

Ο άνθρωπος, ο οποίος πέταξε ένα μωρό γατάκι στον κάδο ανακύκλωσης μπορεί να είναι ο γείτονας σας, η γιαγιά που μένει στη γωνία, ο υπάλληλος του Δήμου ή ακόμη και συγγενής σας. Όποιος κι αν είναι, είναι επικίνδυνος και δεν σέβεται την αξία της ζωής και ζει ανάμεσα μας. Υπάρχουν παντού σε κάθε γειτονιά! Μιλήστε, μην φοβάστε! Η φωνή τους είμαστε εμείς!».