Βρήκε νεογέννητο κουταβάκι με τον ομφάλιο λώρο πεταμένο μέσα σε άδειο τενεκέ στο χωριό Άσπρο Πέλλας

Αντιμέτωπος με ένα δυσάρεστο περιστατικό ήρθε την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 ένας νεαρός άνδρας όταν βρήκε τυχαία ένα νεογέννητο κουταβάκι με τον ομφάλιο λώρο πεταμένο μέσα σε έναν άδειο τενεκέ στο χωριό Άσπρο Πέλλας κοντά στην Σκύδρα. Το κουταβάκι ήταν παγωμένο και κινδύνευε να πεθάνει από υποθερμία.

Αμέσως επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Στοργή» και ακολουθώντας τις οδηγίες των εθελοντών κατάφερε να το κρατήσει στη ζωή φιλοξενώντας το για ένα μόνο βράδυ στο σπίτι του. Την επόμενη μέρα εθελόντρια του  Φιλοζωικού Σωματείου Σκύδρας «Στοργή» πήρε το κουταβάκι και το φροντίζει στο σπίτι της με την ελπίδα ότι θα συνέλθει πλήρως.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Στοργή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Πριν από δύο μέρες μάς πήρε τηλέφωνο έντρομος ένας νεαρός. Βρήκε ένα νεογέννητο κουταβάκι με τον ομφάλιο λώρο ακόμη, μέσα σε ένα άδειο τενεκέ από τυρί, στο χωριό Άσπρο του δήμου μας!

Όπως ακριβώς πετάμε τα σκουπίδια μας, έτσι κάποιος «άνθρωπος» πέταξε και ένα ζωντανό πλάσμα, να πεθάνει μαρτυρικά. Τα λόγια περιττεύουν, αυτό το διαρκές έγκλημα ποτέ δεν θα σταματήσει.

Ο νεαρός δεν είναι από το χωριό και δεν ήξερε τι να κάνει. Το κουτάβι ήταν παγωμένο και ήταν λίγο πριν πεθάνει από υποθερμία. Εμείς λείπαμε εκείνο το βράδυ και προ τιμήν του ο νεαρός κράτησε το κουτάβι για ένα βράδυ στο σπίτι του, ακολούθησε τις οδηγίες μας και το κράτησε ζωντανό.

 

 

Την επόμενη μέρα το πήρε εθελόντρια στο σπίτι της για να το φροντίζει, όπως έχει φροντίσει και πολλά άλλα νεογέννητα. Ελπίζουμε η μικρή μας να σταθεί δυνατή και να τα καταφέρει. Εμείς θα την φροντίσουμε με τον καλύτερο τρόπο!

Αν μπορείτε να μας βοηθήσετε με γάλα για κουτάβια, αλλά και για γατάκια μιας και έχουμε βρει και μικρά γατάκια, όπως επίσης και υποσέντονα, θα ήταν τεράστια ανακούφιση για μας» καταλήγει το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Σκύδρας «Στοργή».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749 ή καταθέστε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή» στην Εθνική Τράπεζα με ΙΒΑΝ: GR0501104730000047361038988 ή μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]