Βρήκε τη σκυλίτσα με εγκαύματα και τα κουτάβια της νεκρά σε σακούλα

Αντιμέτωπη μ’ ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος των ζώων ήρθε την περασμένη Δευτέρα η Ιωάννα Κουτσοστέργιου, εθελόντρια μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος», η οποία βρήκε δίπλα σε κάδους σκουπιδιών στη Λεπτοκαρυά Τρικάλων μια σκυλίτσα με εγκαύματα στο κορμί της και δίπλα της νεκρά τα κουτάβια της κλεισμένα μέσα σε σακούλα.

Σοκαρισμένη από τη φρίκη της βαρβαρότητας κατάφερε να πιάσει τη σκυλίτσα που σφάδαζε από τους πόνους και τη μετέφερε σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει εγκαύματα στο 1/3 του σώματος της που προκλήθηκαν πιθανότατα από κάποια καυστική χημική ουσία που κάποιος ασυνείδητος της έριξε. Σύμφωνα με την κτηνιατρική γνωμάτευση τα εγκαύματα εκτίνονται στη ραχιαία και αριστερή πλαγία επιφάνεια του κορμού της ενώ υπάρχουν και κάποιες εστίες στο αριστερό πίσω της πόδι.

 

 

Η σκυλίτσα, η οποία νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο, ακολουθεί ειδική αγωγή με αντιβίωση από το στόμα, θερμά επιθέματα και επαλείψεις με αντιβιοτική και επουλωτική αλοιφή. Όπως αναφέρει η κα Κουτσοστέργιου, το ζώο θα χρειαστεί εξετάσεις αίματος και αργότερα στείρωση. Αύριο η Αγάπη, όπως την ονόμασαν οι φιλόζωοι που νοιάστηκαν για εκείνη, παίρνει εξιτήριο από το κτηνιατρείο και θα φιλοξενηθεί σε ασφαλή χώρο για να αναρρώσει πλήρως ώστε να δοθεί στην καταλληλότερη οικογένεια.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει αυτό το πλάσμα που πόνεσε τόσο πολύ στη ζωή του να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6973578232.