Βρήκε την σκυλίτσα πετσί και κόκκαλο από την ασιτία στο Υστέρνι της Πάρου

Στο κτηνιατρείο του Φιλοζωικού Σωματείου «Εθελοντές Φιλόζωοι Πάρου» μεταφέρθηκε η σκελετωμένη από την ασιτία σκυλίτσα την οποία εντόπισε χθες τυχαία μια γυναίκα σε χωράφι στην περιοχή Υστέρνι της Πάρου. Η ηλικιωμένη σκυλίτσα ζυγίζει μόλις 8,2 κιλά και στις πρώτες εξετάσεις που υποβλήθηκε προέκυψε ότι πάσχει από λεϊσμανίωση.

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο «Εθελοντές Φιλόζωοι Πάρου» η σκυλίτσα πιθανότατα έφθασε σε αυτό το σημείο γιατί κάποιος την είχε δεμένη χωρίς φαγητό και νερό και στη συνέχεια την εγκατέλειψε στα χωράφια για να πεθάνει. 

 

 

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Εθελοντές Φιλόζωοι Πάρου» αναφέρει για την κατάσταση της υγείας του ζώου τα εξής: «Σε ημιθανή κατάσταση από ασιτία εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι (5/9/2018) στην περιοχή Υστέρνι της Πάρου θηλυκή ηλικιωμένη σκυλίτσα pit bull.

To δυστυχισμένο ζώο μεταφέρθηκε άμεσα στο Κτηνιατρείο ΦΕΠ στη Νάουσα όπου του έγιναν εξετάσεις και του δόθηκε τροφή και νερό. Ζυγίζει μόλις 8,2 κιλά.

 

 

Προφανώς κάποιος που το είχε δεμένο το εγκατέλειψε στα χωράφια για να πεθάνει μόνο και αβοήθητο. Ένα μεγάλο μπράβο στην Keren Patzia που μαζί με τον μικρό και αρρωστούλη Φοίβο εντόπισε και μετέφερε τη σκυλίτσα στο κτηνιατρείο μας. Ένα λαμπρό παράδειγμα του «όποιος θέλει μπορεί».