Ξένοι τουρίστες ενδιαφέρθηκαν για το γατάκι που σάπιζε αβοήθητο για έναν μήνα έξω από εστιατόριο των Ιωαννίνων

Έξω από εστιατόριο στην πόλη των Ιωαννίνων ξένοι τουρίστες εντόπισαν το νεαρό γατάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες να κείτεται ανήμπορο στο έδαφος αφού το πίσω αριστερό μέρος του σώματός του είχε σαπίσει και ήταν γεμάτο σκουλήκια.

Αρχικά απευθύνθηκαν στη διεύθυνση του εστιατορίου και απαίτησαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές προκειμένου το γατάκι να λάβει την απαραίτητη κτηνιατρική περίθαλψη. Και αφού κανείς από όσους επικοινώνησαν τηλεφωνικώς δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση για βοήθεια, οι τουρίστες απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina» ζητώντας – αν αυτό ήταν εφικτό - να αναλάβει το περιστατικό.

 

 

Εθελοντές του Συλλόγου που έσπευσαν επί τόπου άκουσαν έκπληκτοι από τους υπαλλήλους του εστιατορίου ότι το γατάκι βρισκόταν εκεί σε αυτή την κατάσταση περίπου έναν μήνα! Το μετέφεραν σε κτηνιατρείο όπου του αφαίρεσαν τα σκουλήκια και του περιποιήθηκαν τις πληγές του. Υποβλήθηκε σε βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Το γατάκι, που το ονόμασαν Σάμυ, ακολουθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή και αναρρώνει σε σπίτι εθελοντή. Ήδη άρχισε να κάνει τις πρώτες του βόλτες και όλα δείχνουν ότι τα έχει καταφέρει! Όταν ο Σάμυ συνέλθει πλήρως θα αναζητηθεί η καλύτερη οικογένεια που θα τον υιοθετήσει.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina» αναφέρει για το περιστατικό, αλλά και για την αδιαφορία κι έλλειψη ευαισθησίας από τους ανθρώπους που έβλεπαν εδώ και έναν μήνα το γατάκι να υποφέρει και δεν έκαναν τίποτα για να το βοηθήσουν: «Σάμυ ή Σιαμούλης! Πάλι όρθιος στα πόδια του. Η πρώτη του βόλτα μετά από πολύ καιρό ανάρρωσης και αγωνίας αν θα τα καταφέρει. 

Τον Σάμυ τον περισυλλέξαμε έξω από εστιατόριο της πόλης. Και όταν λέμε έξω, ακριβώς έξω από τη δεύτερη έξοδο του καταστήματος. Ο κόσμος πηδούσε από πάνω του για να πατήσει πεζοδρόμιο. Δεν περπατούσε. Ήταν πεσμένος κάτω, σάπιζε και τα σκουλίκια έτρωγαν το σώμα του. 

 

 

Τον είδαν τουρίστες από άλλη χώρα, οι οποίοι απαίτησαν από το κατάστημα να τηλεφωνήσουν στους υπεύθυνους να λάβει βοήθεια ο Σάμυ. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου αρνήθηκαν την περίθαλψη του όπως και σε όσους τηλεφώνησαν. 

Τελευταία προσπάθεια των τουριστών ήταν να απευθυνθούν στην αστυνομία, η οποία μας τηλεφώνησε και μας ζήτησε αν μπορούμε να αναλάβουμε το περιστατικό. Όταν φτάσαμε στο εστιατόριο με έκπληξη ακούμε από τους υπαλλήλους πως ο Σάμυ ήταν εκεί 1 μήνα. Στην αρχή περπατούσε λίγο και ανήμπορα, και μετά την περισσότερη ώρα ήταν ξαπλωμένος και σάπιζε. 

Το μόνο που έχουμε να πούμε εδώ είναι ότι λυπούμαστε πολύ για τους συμπολίτες μας που είδαν, γνώριζαν και αδιαφόρησαν. Οι τουρίστες που τα "είδαν όλα" με όσα έζησαν και με όσους μίλησαν, έφυγαν ικανοποιημένοι που ο Σάμυ έλαβε βοήθεια. 

Ο Σάμυ είναι 7 μηνών και μόλις αναρρώσει θα αναζητήσουμε την οικογένεια που θα τον κάνει μέλος της. Είναι υγιέστατος, η νέα του οικογένεια θα λάβει τις βιοχημικές αλλά και τις αιματολογικές εξετάσεις του που του έχουν γίνει, και έχει αποπαρασιτωθεί εξωτερικά και εσωτερικά» καταλήγει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action Ioannina».