Υιοθετήθηκε η σκυλίτσα που κάποιος την είχε αλυσοδεμένη σε απότομη πλαγιά στα Μάλλια Ηρακλείου Κρήτης

Δεμένη με αλυσίδα μισού μέτρου σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά στα Μάλλια στο νομό Ηρακλείου Κρήτης ο Γιάννης Κόσογλου εντόπισε την Πέμπτη  6 Οκτωβρίου 2016 τη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Το ζώο ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο και εμφανώς αδύναμο, αφού πρέπει να ήταν δεμένο εκεί αρκετό καιρό, χωρίς τροφή και νερό, ή κάποιο κατάλυμα να το προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες.

 

 

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιος κτηνοτρόφος της περιοχής να είχε αλυσοδέσει τη σκυλίτσα σ’ αυτή τη δύσβατη περιοχή ώστε να λειτουργεί σαν «σκιάχτρο» για να τρομάζει τα αιγοπρόβατα κρατώντας τα στο «σωστό» δρόμο.

Ο Γιάννης Κόσογλου αφού απελευθέρωσε τη σκυλίτσα από τα δεσμά της αλυσίδας τη μετέφερε στα χέρια έως το αμάξι του και στη συνέχεια την πήγε σε κτηνίατρο όπου της έγινε εξωτερικός και εσωτερικός αποπαρασιτισμός, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων της βγήκαν αρνητικά σε Ερλιχίωση και Λεϊσμάνια.

 

 

Η σκυλίτσα όχι μόνο σώθηκε από αυτή τη φρικτή ζωή που κάποιος ανεγκέφαλος την είχε καταδικάσει να ζήσει, αλλά χάρη στον Γιάννη Κόσογλου βρήκε και μια στοργική οικογένεια που την υιοθέτησε.